Quantcast
Πρόταση εξαγοράς στην Intime υπέβαλε η Alibaba - enikonomia.gr
share

Πρόταση εξαγοράς στην Intime υπέβαλε η Alibaba

δημοσιεύτηκε:

Η μεγάλη κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba υπέβαλε προσφορά για την εξαγορά της Intime Retail, η οποία διαχειρίζεται 29 πολυκαταστήματα και 17 εμπορικά κέντρα, κυρίως στις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας.

Η Alibaba Investment, που είναι θυγατρική της Alibaba Group, ανακοίνωσε σήμερα ότι, σε συνεργασία με τον ιδρυτή της Intime Σεν Γκουοτζούν, ζήτησαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Intime να προτείνει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης στους μετόχους της.

Η Alibaba και ο Σεν προσφέρονται να πληρώσουν 10 δολάρια Χονγκ Κονγκ για κάθε μετοχή της Intime, ποσό που είναι υψηλότερο κατά 42% από την τιμή κλεισίματός της στις 28 Δεκεμβρίου, και συνολικά 19,8 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (2,55 δισ. δολάρια ΗΠΑ). Η Alibaba είναι ήδη ο μεγαλύτερος μέτοχος της Intime, με ένα πακέτο μετοχών 28% που θα αυξηθεί στο 74% μετά τη συμφωνία.

Ενισχυμένη από την είδηση, η μετοχή της Intime στο Χονγκ Κονγκ εκτινάχθηκε την Τρίτη, μετά την επανέναρξη της διαπραγμάτευσής της, κλείνοντας με άνοδο 35,7% στα 9,54 δολάρια Χονγκ Κονγκ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.