Quantcast
Η Κίνα «ρίχνει» 170 δισ. σε υποδομές πληροφορικής - enikonomia.gr
share

Η Κίνα «ρίχνει» 170 δισ. σε υποδομές πληροφορικής

δημοσιεύτηκε:

Η Κίνα θα επενδύσει 1,2 τρισ. γιουάν (περίπου 170 δισ. δολάρια) σε υποδομές πληροφορικής την επόμενη τριετία, με στόχο την ανάπτυξη της νέας οικονομίας και την ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της οικονομίας.

Το παραπάνω ποσό θα διατεθεί σε προγράμματα για το διαδίκτυο, κυρίως για τη βελτίωση των ευρυζωνικών δικτύων και των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων και το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφορικής.

Το σχετικό έγγραφο θέτει μία σειρά στόχων. Έως το 2018 θα δημιουργηθεί ένας κορμός 90.000 χιλιομέτρων καλωδίων οπτικών ινών υψηλής ταχύτητας, που αναμένεται να επεκτείνει την κάλυψη με ευρυζωνικό δίκτυο σε όλες τις αστικές περιοχές και το 90% της υπαίθρου. Θα κατασκευασθούν 2 εκατομμύρια επιπλέον σταθμοί για δίκτυο 4G, κυρίως σε μικρές πόλεις και χωριά και θα αυξηθεί στο 75% του πληθυσμού το ποσοστό των χρηστών κινητού δικτύου. Ο αριθμός των σημείων σύνδεσης με τα δίκτυα εξωτερικού θα αυξηθεί στα 120 από 80 σήμερα, σε μία προσπάθεια να αυξηθεί η συνδεσιμότητα με τον υπόλοιπο κόσμο και να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση για διεθνείς επικοινωνίες.

Η Κίνα θα προωθήσει, επίσης, τα δίκτυα IPv6, θα στηρίξει την έρευνα και ανάπτυξη για την τεχνολογία δικτύων 5G και θα ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν cloud computing και μεγάλα δεδομένα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.