Quantcast
Η LSE δεν σχεδιάζει να μεταφέρει τις δραστηριότητές της μετά τη συγχώνευση με την Deutsche Boerse - enikonomia.gr
share

Η LSE δεν σχεδιάζει να μεταφέρει τις δραστηριότητές της μετά τη συγχώνευση με την Deutsche Boerse

δημοσιεύτηκε:

Η εταιρία λειτουργίας του χρηματιστηρίου του Λονδίνου London Stock Exchange Group (LSEG) ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν σχεδιάζει να μεταφέρει τις δραστηριότητες του τμήματος εκκαθάρισης συναλλαγών LCH από τη Βρετανία στη Γερμανία μετά την συγχώνευσή της με την Deutsche Boerse.

Η LSEG απαντούσε σε ανεξάρτητη μελέτη και εικασίες στον Τύπο για την πιθανή μελλοντική τοποθεσία κάποιων μονάδων της ως αποτέλεσμα της συγχώνευσής της με την γερμανική ανταγωνίστριά της.

Σύμφωνα με την μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Times, υπάρχει «αρκετή πιθανότητα» η Deutsche Boerse να μεταφέρει τη διαπραγμάτευση παραγώγων από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη.

«Δεν εξετάζεται μια τέτοια κίνηση και όποιες δηλώσεις υποδηλώνουν το αντίθετο είναι ανακριβείς και εσφαλμένες… Η LSEG και η Deutsche Börse δεσμεύονται να διατηρήσουν την ισχύ και τις δυνατότητες των αντίστοιχων μονάδων τους στο Λονδίνο και τη Φρανκφούρτη», ανέφερε η LSEG σε ανακοίνωση.

«Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να μεταφερθούν οι τοποθεσίες της Eurex ή της Clearstream από τη Φρανκφούρτη, της LCH από το Λονδίνο και τις ΗΠΑ, της Monte Titoli από το Μιλάνο και της CC&G από τη Ρώμη ύστερα από την ολοκλήρωση», πρόσθεσε.

Η εταιρία λειτουργίας του γερμανικού χρηματιστηρίου Deutsche Boerse και η LSEG προσπαθούν να ξεπεράσουν τα ρυθμιστικά προβλήματα που καθυστερούν την συγχώνευσή τους ύψους 28 δισεκ. δολαρίων και προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.