Quantcast
Λαβρόφ: Στόχος των διαπραγματεύσεων για τη Συρία η ισχυροποίηση της εκεχειρίας - enikonomia.gr
share

Λαβρόφ: Στόχος των διαπραγματεύσεων για τη Συρία η ισχυροποίηση της εκεχειρίας

δημοσιεύτηκε:

Ένας από τους «στόχους» των διαπραγματεύσεων για την επίλυση της κρίσης στη Συρία, που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Ιανουαρίου στην Αστάνα υπό την αιγίδα της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν, είναι να «ισχυροποιήσουν» την εκεχειρία στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι διαπραγματεύσεις, στις οποίες αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι διάφορων ομάδων των ανταρτών, αλλά και του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, αναμένεται να επιτρέψουν «να ενταχθούν στην πολιτική διαδικασία οι επικεφαλής των μαχητών», διευκρίνισε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός εκτίμησε ότι μέχρι τώρα οι διαπραγματεύσεις για τη Συρία αποτύγχαναν επειδή η αντιπολίτευση εκπροσωπούνταν κυρίως από εξόριστους στο εξωτερικό και όχι από μέλη της που παρέμεναν στη χώρα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, περισσότεροι Σύροι αντάρτες έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στην εκεχειρία και πολλοί έχουν ζητήσει να το κάνουν.

Παράλληλα ο Λαβρόφ εκτίμησε ότι ήταν σωστό που ζητήθηκε από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις στην Αστάνα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ θα δεχθεί την πρόσκληση.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε εξάλλου την επιθυμία του Τραμπ να αναγάγει την καταπολέμηση της παγκόσμιας τρομοκρατίας σε προτεραιότητα και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ελπίζει πως υπό την προεδρία του Μόσχα και Ουάσινγκτον θα συνεργαστούν πιο αποτελεσματικά στο θέμα της Συρίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.