Quantcast
Πλήγμα στο εμπόριο ΗΠΑ-Κίνας «βλέπει» ο πλουσιότερος Κινέζος - enikonomia.gr
share

Πλήγμα στο εμπόριο ΗΠΑ-Κίνας «βλέπει» ο πλουσιότερος Κινέζος

δημοσιεύτηκε:

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας, ο Γουάνγκ Τζιανλίν, δήλωσε σήμερα ότι οι κλιμακούμενες εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θα επηρεάσουν το εμπόριο, αν και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα πληγούν οι επενδύσεις του ομίλου του Dalian Wanda στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Ο Γουάνγκ, μιλώντας στο Reuters στο περιθώριο του ετήσιου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, δήλωσε ότι ο όμιλός του διαθέτει 5-10 δισεκ. ευρώ κάθε χρόνο για επενδύσεις στο εξωτερικό, κυρίως στον τομέα της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού.

Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα είναι η βασική προτεραιότητα για επενδυτικές ευκαιρίες, με την Ευρώπη να ακολουθεί, καθώς ο όμιλός του θέλει να προχωρήσει σε περισσότερες εξαγορές στο εξωτερικό.

«Το εμπόριο φυσικά θα επηρεαστεί από την ένταση μεταξύ των δύο κυβερνήσεων», δήλωσε ο Γουάνγκ, αναφερόμενος στο Πεκίνο και την κυβέρνηση του νεοκλεγέντος Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Γουάνγκ δήλωσε ότι η εταιρία του δεν θα επηρεαστεί από την ένταση μεταξύ των δύο πλευρών καθώς ο Τραμπ δεν θα εμποδίσει μια τέτοια εισροή χρημάτων στις ΗΠΑ.

«Θα πάμε να επενδύσουμε στις ΗΠΑ και πιστεύω ότι δεν μας κλείσουν την πόρτα αλλά ίσως θα έχουν κάποιους ρυθμιστικούς κανόνες αναφορικά με το εμπόριο», δήλωσε ο Γουάνγκ.

Ο 62χρονος Γουάνγκ είπε επίσης ότι ο όμιλός του εξετάζει ένα «πολύ μεγάλο» τουριστικό έργο στην Αυστραλία, η οποία αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς για Κινέζους τουρίστες, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.