Quantcast
Μέι: Οι κυβερνήσεις πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανησυχίες των πολιτών τους - enikonomia.gr
share

Μέι: Οι κυβερνήσεις πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανησυχίες των πολιτών τους

δημοσιεύτηκε:

Στο πλαίσιο της ομιλίας της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
του Νταβός, η Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, απευθύνθηκε στους ηγέτες της
παγκόσμιας οικονομίας λέγοντας πως «οι κυβερνήσεις θα πρέπει να ανταποκρίνονται
στις ανησυχίες των πολιτών τους».

«Πιστεύω βαθύτατα σε μία παγκόσμια τάξη που λειτουργεί στη
βάση κανόνων. Οι συζητήσεις για περαιτέρω παγκοσμιοποίηση μπορεί να τρομάξουν τους
πολίτες», σημείωσε η Πρωθυπουργός της Βρετανίας και προσέθεσε:

«είναι πολύ σημαντικό για τις επιχειρήσεις να συμμορφώνονται
με τους φορολογικούς κανόνες. Πρέπει να διασφαλίσουμε πως το ελεύθερο εμπόριο
και η παγκοσμιοποίηση δουλεύουν για όλους».

Το Λονδίνο, που κατά την Μέι, επιδιώκει μία «ολοκληρωμένη και φιλόδοξη» εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση όταν θα εγκαταλείψει το κλαμπ, θα οικοδομήσει έναν νέο ηγετικό ρόλο ως ισχυρός υποστηρικτής του επιχειρείν, των ελεύθερων αγορών και του ελευθέρου εμπορίου μετά το Brexit.

«Ας μην υποτιμάμε τις διαστάσεις αυτής της απόφασης. Η Βρετανία πρέπει να περάσει μία περίοδο σημαντικών αλλαγών, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περάσουμε από μία σκληρή διαπραγμάτευση και να διαμορφώσουμε έναν νέο ρόλο για τον εαυτό μας στον κόσμο, σημαίνει να δεχθούμε ότι ο δρόμος μπροστά μας θα είναι αβέβαιος μερικές φορές», προειδοποίησε η βρετανίδα πρωθυπουργός, γνωστοποιώντας ότι το Λονδίνο έχει ήδη ξεκινήσει συνομιλίες για μελλοντικές εμπορικές σχέσεις με χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Ινδία.


Μήνυμα στον επιχειρηματικό κόσμο


Οι πολυεθνικές εταιρείες πρέπει να αποφύγουν τον κοντόφθαλμο σχεδιασμό και να επιδείξουν πνεύμα πρωτοβουλίας για να βοηθήσουν την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην παγκοσμιοποίηση εκείνων των ανθρώπων που αισθάνονται ότι έχουν εγκαταλειφθεί στην διαδρομή των οικονομικών μεταβολών, δήλωσε από το βήμα του Νταβός η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, προτρέποντας τις επιχειρήσεις να επενδύσουν μακροπρόθεσμα στους ανθρώπους και τις κοινότητες.

«Οφείλουμε να δώσουμε την προσοχή μας στην υποβόσκουσα πεποίθηση ότι υπάρχουν ορισμένες εταιρείες, ιδιαίτερα εκείνες που έχουν παγκόσμιο βεληνεκές, οι οποίες παίζουν με διαφορετικούς κανόνες από τους απλούς εργαζόμενους», είπε απευθυνόμενη στους εκπροσώπους της ελίτ του επιχειρηματικού κόσμου που έχει συγκεντρωθεί στο Νταβός.

«Αρα είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις να αναλάβουν πρωτοβουλία για να δείξουν ότι σε αυτόν τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο καθένας παίζει βάσει των ίδιων κανόνων».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.