Quantcast
Unicef: Τα παιδιά των Σύρων προσφύγων αγωνίζονται για την εκπαίδευσή τους - enikonomia.gr
share

Unicef: Τα παιδιά των Σύρων προσφύγων αγωνίζονται για την εκπαίδευσή τους

δημοσιεύτηκε:

Αγώνα για να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση δίνουν τα προερχόμενα από τη Συρία παιδιά πρόσφυγες στον Λίβανο και πολλά από αυτά εξαναγκάζονται σε γάμο ή υποχρεώνονται να δουλέψουν, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση του ΟΗΕ για τα παιδιά UNICEF.

Περίπου 187.000 παιδιά–σχεδόν τα μισά από τα προερχόμενα από τη Συρία παιδιά σχολικής ηλικίας στον Λίβανο–δεν φοιτούν σε σχολείο, ανακοίνωσε η οργάνωση παρουσιάζοντας ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

“Η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η ανασφάλεια και τα γλωσσικά εμπόδια αποτρέπουν τα παιδιά από τη Συρία από το να εξασφαλίσουν την εκπαίδευσή τους, αφήνοντας μία ολόκληρη γενιά σε μειονεκτική θέση, εξαθλιωμένα και σε κίνδυνο να εξαναγκαστούν σε γάμο και σε παιδική εργασία”, δήλωσε η εκπρόσωπος της οργάνωσης για το παράρτημα του Λιβάνου Τάνια Τσαπουισάτ.

Έπειτα από σχεδόν έξι χρόνια πολέμου, περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους της Συρίας έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, περιλαμβανομένου ενός εκατομμυρίου και πλέον που έχουν καταφύγει στον Λίβανο.

Ένα αγόρι στο ντοκιμαντέρ, ο 14χρονος Τζομάα, αφηγείται στην UNICEF ότι έχει ξεχάσει πώς να γράφει ή να διαβάζει από τότε που σταμάτησε το σχολείο και ξεκίνησε να δουλεύει για δύο δολάρια την ημέρα.

Ο 11χρονος Μοχάμεντ λέει ότι δεν έχει πάει σχολείο από τότε που έφτασε στον Λίβανο πριν από τέσσερα χρόνια και οι γονείς του τον έστειλαν να δουλέψει, ενώ η 13χρονη Αμπίρ έφυγε από τη Συρία πριν από έξι χρόνια και δεν πηγαίνει πλέον στο σχολείο γιατί δεν υπάρχει ασφαλές μέσο για να την μεραφέρει εκεί.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.