Quantcast
Στέτζον: Πολιτικά υποχρεωμένη η βρετανική κυβέρνηση να μας συμβουλευθεί - enikonomia.gr
share

Στέτζον: Πολιτικά υποχρεωμένη η βρετανική κυβέρνηση να μας συμβουλευθεί

δημοσιεύτηκε:

Η βρετανική κυβέρνηση είναι πολιτικά υποχρεωμένη να συμβουλευθεί τα υπόλοιπα κοινοβούλια του Ηνωμένου Βασιλείου για την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξάρτητα από την απόφαση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο αποφάνθηκε ότι η συγκατάθεσή τους δεν είναι νομικά απαραίτητη, δήλωσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέτζον.

«Οι ισχυρισμοί ότι η Σκωτία είναι ισότιμος εταίρος αποδεικνύεται ότι δεν είναι τίποτε περισσότερο από κενή ρητορική και τα ίδια τα θεμέλια των ρυθμίσεων για τη μεταβίβαση των εξουσιών που υποτίθεται ότι προστατεύουν τα συμφέροντά μας… αποδεικνύεται ότι είναι άνευ αξίας», είπε.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας αποφάνθηκε πως η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πρέπει να εξασφαλίσει την έγκριση του κοινοβουλίου προτού αρχίσει τη διαδικασία επίσημης εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πως τα κοινοβούλια της Σκωτίας, της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ουαλίας δεν χρειάζεται να δώσουν ξεχωριστά τη συγκατάθεσή τους.

Οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της εξόδου από την ΕΕ με ποσοστό 52% έναντι 48%, αλλά η Σκωτία, ένα από τα τέσσερα έθνη που απαρτίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο, ψήφισε με 62% έναντι 38% να παραμείνει. Η Βόρεια Ιρλανδία ψήφισε επίσης υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.