Quantcast
Βρετανία: Η HSBC κλείνει 117 καταστήματα και καταργεί 380 θέσεις εργασίας - enikonomia.gr
share

Βρετανία: Η HSBC κλείνει 117 καταστήματα και καταργεί 380 θέσεις εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Η HSBC ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κλείσει φέτος 117 καταστήματα και να προχωρήσει στην περικοπή 380 θέσεων εργασίας στη Βρετανία σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους.

Η τράπεζα είπε ότι περίπου 180 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν στην τελική φάση μείωσης του δικτύου καταστημάτων, σηματοδοτώντας το τέλος του προγράμματος αναδιάρθρωσης στη Βρετανία.

Εκτός αυτού, η τράπεζα είπε ότι θα προχωρήσει στην περικοπή επιπλέον 200 θέσεων στον τομέα τεχνολογίας της πληροφορίας, οι οποίες μεταφέρονται στην Ινδία, την Κίνα και την Πολωνία, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να εκτελούν τα ίδια καθήκοντα με χαμηλότερο μισθό.

Οι περικοπές εξόργισαν τα εργατικά συνδικάτα.

«Σήμερα είναι μια μαύρη ημέρα για εκατοντάδες υπαλλήλους της HSBC», σχολίασε η Ντομινίκ Χουκ, από το συνδικάτο Unite. «Το Unite ανησυχεί πολύ ότι αυτό το μεγάλο πρόγραμμα κλεισίματος καταστημάτων θα είναι καταστροφικό όχι μόνο για το προσωπικό αλλά και για τους πιστούς πελάτες της HSBC».

Η HSBC είπε ότι ο αριθμός των πελατών που προσέρχονται στα καταστήματα για τις συναλλαγές τους έχει μειωθεί κατά περίπου 40% τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ έχει αυξηθεί ο αριθμός όσων κάνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.