Quantcast
Οξεία κριτική του διατάγματος Τραμπ για τη μετανάστευση από την Ευρωβουλή - enikonomia.gr
share

Οξεία κριτική του διατάγματος Τραμπ για τη μετανάστευση από την Ευρωβουλή

δημοσιεύτηκε:

Αυθαίρετη χαρακτήρισαν οι περισσότεροι ευρωβουλευτές, κατά την διάρκεια συζήτησης στην Ευρωβουλή, σήμερα στις Βρυξέλλες, την πρόσφατη έκδοση του εκτελεστικού διατάγματος από τον Ντόναλντ Τραμπ, που επιβάλει την απαγόρευση εισόδου στην επικράτεια των ΗΠΑ σε υπηκόους επτά χωρών.

Πολλοί ευρωβουλευτές υπογράμμισαν ότι είναι ενάντια στις βασικές αξίες των δυτικών δημοκρατιών, όπως η ελευθερία, η καταπολέμηση των διακρίσεων και η αλληλεγγύη.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι χαιρέτισε τις διευκρινήσεις που εξέδωσαν οι αρχές των ΗΠΑ ότι οι πολίτες της ΕΕ δεν θα επηρεαστούν από τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, ακόμη και αν έχουν την ιθαγένεια μιας από τις επτά χώρες που αφορά το διάταγμα. Κατέστησε, ωστόσο σαφές σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι «αυτό δεν αλλάζει τη συνολική μας αξιολόγηση για τις εκτελεστικές αυτές πράξεις (…) Η ΕΕ δεν θα γυρίσει την πλάτη σε όποιον έχει το δικαίωμα διεθνούς προστασίας», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτό πρεσβεύουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να πρεσβεύουμε».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.