Quantcast
Ο Τραμπ καθιστά αμφίβολη την πρόβλεψη για τις γερμανικές εξαγωγές - enikonomia.gr
share

Ο Τραμπ καθιστά αμφίβολη την πρόβλεψη για τις γερμανικές εξαγωγές

δημοσιεύτηκε:

Οι γερμανικές εξαγωγές θα μπορούσαν να αυξηθούν λιγότερο από το αναμενόμενο φέτος λόγω της απειλής του προστατευτισμού υπό τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδίας εμπορίου και χονδρεμπορίου BGA.

Ο Άντον Μπέρνερ δήλωσε στο Βερολίνο ότι οι πρώτες ενέργειες του Τραμπ μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του «προκαλούν ανησυχία» και ότι η ατζέντα του που χαρακτηρίζεται από προστατευτισμό απειλεί την αμερικανική και τη γερμανική οικονομία.

«Το διακύβευμα για εμάς είναι μεγάλο λόγω των στενών οικονομικών σχέσεων μεταξύ της χώρας μας και των ΗΠΑ», δήλωσε ο Μπέρνερ, προσθέτοντας ότι ο προστατευτισμός του Τραμπ έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των κινδύνων σχετικά με το εμπόριο, στην οποία περιλαμβάνεται η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ και η εξέλιξη της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Κατά συνέπεια, υπάρχει ένα «μεγάλο ερωτηματικό» αναφορικά με την πρόβλεψη της BGA για την αύξηση των εξαγωγών κατά 2,5% το 2017, πρόσθεσε ο Μπέρνερ. Η ομοσπονδία αναμένει οι εξαγωγές φέτος να ανέλθουν στα επίπεδα ρεκόρ του 1,235 δισεκ. ευρώ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.