Quantcast
Τριάντα τεχνολογικές εταιρείες αντιτίθενται στο προσφυγικό διάταγμα του Τραμπ - enikonomia.gr
share

Τριάντα τεχνολογικές εταιρείες αντιτίθενται στο προσφυγικό διάταγμα του Τραμπ

δημοσιεύτηκε:

Ακόμα τριάντα αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας υπέγραψαν ένα νομικό έγγραφο με το οποίο αντιτίθεται στο διάταγμα του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την απαγόρευση εισόδου μεταναστών στην Αμερική από 7 μουσουλμανικές χώρες. Ο αριθμός των εταιρειών που έχουν υπογράψει το έγγραφο ανέρχεται συνολικά πλέον στις 127.

Ανάμεσα στις 30 εταιρείες που υπέγραψαν το έγγραφο είναι η Tesla, η Adobe, η HP και η Evernote. Οι 97 εταιρείες που είχαν υπογράψει αρχικά το έγγραφο δήλωναν σε αυτό ότι η απαγόρευση «προκαλεί σοβαρές ζημίες» στις επιχειρήσεις τους, επισημαίνοντας ότι είναι αντισυνταγματική. Το έγγραφο κατατέθηκε στην Ουάσιγκτον την Κυριακή και το είχαν υπογράψει εταιρείες όπως η Apple, η Google, το Facebook και η Microsoft.

Το εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ αφορά στην παύση του αμερικανικού προσφυγικού προγράμματος για 120 ημέρες, ενώ αναστέλλει επ’ αόριστον την άδεια εισόδου σε πολίτες της Συρίας, του Ιράκ, του Ιράν, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν και της Υεμένης.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, στην προκειμένη φάση βρίσκεται σε ισχύ μια προσωρινή περιοριστική εντολή, η οποία εκδόθηκε την Παρασκευή από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν θεώρηση εισόδου (βίζα) από κάποια από τις παραπάνω χώρες θα μπορούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση.

Ωστόσο, ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να πολεμήσει τη δικαστική απόφαση, καθώς όπως υποστηρίζει θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.