Quantcast
Το Πεκίνο εκτιμά τις ευχές του Τραμπ για το Νέο Κινεζικό Έτος - enikonomia.gr
share

Το Πεκίνο εκτιμά τις ευχές του Τραμπ για το Νέο Κινεζικό Έτος

δημοσιεύτηκε:

Η Κίνα επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έλαβε επιστολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τις ευχές του για το Νέο Κινεζικό Έτος.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λου Κανγκ έκανε τις δηλώσεις αυτές σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, απαντώντας σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Τραμπ απέστειλε στις 8 Φεβρουαρίου επιστολή στον πρόεδρο Σι, απευθύνοντας στον ίδιο και τον κινεζικό λαό τις ευχές του για τη νέα χρονιά και τη Γιορτή των Φαναριών και λέγοντας ότι ανυπομονεί να εργαστεί με την Κίνα για να αναπτυχθεί η εποικοδομητική σχέση.

«Η Κίνα δίνει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη της σχέσης με τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Λου.

Η Κίνα είναι έτοιμη να εργαστεί με την αμερικανική πλευρά για να επεκτείνει τη συνεργασία και να διαχειριστεί τις όποιες διαφορές με γνώμονα τις αρχές της μη σύγκρουσης και μη αντιπαράθεσης, του αμοιβαίου σεβασμού και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας, προκειμένου οι διμερείς σχέσεις να αναπτυχθούν με υγιή και σταθερό τρόπο, δήλωσε ο Λου.

Ο Λου πρόσθεσε ότι, όπως έχει δηλώσει και ο πρόεδρος Σι, η Κίνα και οι ΗΠΑ έχουν και οι δύο την ευθύνη να προστατεύσουν την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα και να προωθήσουν την παγκόσμια ανάπτυξη και ευημερία.

«Η συνεργασία είναι η μόνη σωστή επιλογή για την Κίνα και τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Λου.

Η Γιορτή των Φαναριών, που φέτος πέφτει στις 11 Φεβρουαρίου, σηματοδοτεί την ολοκλήρωση των εορτασμών για το Νέο Κινεζικό Έτος και θεωρείται μια από τις σημαντικές γιορτές για τους Κινέζους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.