Quantcast
Ανησυχία στη Σουηδία για την αναθεώρηση του τραπεζικού πλαισίου από τον Τραμπ - enikonomia.gr
share

Ανησυχία στη Σουηδία για την αναθεώρηση του τραπεζικού πλαισίου από τον Τραμπ

δημοσιεύτηκε:

Τα σχέδια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναθεωρήσει το ρυθμιστικό πλαίσιο για τις τράπεζες που θεσπίστηκε μετά την οικονομική κρίση του 2008 θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα οικονομικό κραχ, εάν αφήσει τις αγορές χωρίς κανέναν περιορισμό, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας.

Η άρση όλων των περιορισμών στις χρηματοπιστωτικές αγορές εγείρει μεγάλους κινδύνους, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Μαγκνταλένα Άντερσον σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Aftonbladet που δημοσιεύθηκε σήμερα.

«Ανησυχώ πολύ για τις ενδείξεις από την κυβέρνηση του Τραμπ, ότι θέλουν να απορρυθμίσουν τη χρηματοπιστωτική αγορά στις ΗΠΑ, αλλά επίσης ότι δεν θέλουν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο όπως πριν στην παγκόσμια συνεργασία για τη ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών», δήλωσε η Άντερσον στην εφημερίδα.

«Θέτει σε κίνδυνο τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και ενέχει το ρίσκο να μας αφήσει στην ίδια κατάσταση που είχαμε το 2008-2009, με τη μεγάλη οικονομική κρίση που είχε επιπτώσεις όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά σε όλο τον κόσμο και στη Σουηδία», δήλωσε η Άντερσον.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.