Quantcast
Ρωσία: Εσωτερική υπόθεση των ΗΠΑ η παραίτηση Φλιν - enikonomia.gr
share

Ρωσία: Εσωτερική υπόθεση των ΗΠΑ η παραίτηση Φλιν

δημοσιεύτηκε:

Η παραίτηση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί εσωτερική υπόθεση των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Είναι μια εσωτερική υπόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι μια εσωτερική υπόθεση της κυβέρνησης του προέδρου Τραμπ. Δεν είναι δική μας υπόθεση», δήλωσε ο Πεσκόφ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους. «Είπαμε όλα όσα είχαμε να πούμε», πρόσθεσε.

Ο Φλιν παραιτήθηκε αργά χθες το βράδυ έπειτα από αποκαλύψεις ότι είχε συζητήσει τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας με τον ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ πριν ο Τραμπ αναλάβει την προεδρία και είχε παραπλανήσει τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις συνομιλίες του αυτές.

Ο Πεσκόφ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο Φλιν και ο πρεσβευτής δεν συζήτησαν την άρση των κυρώσεων κατά τη συνομιλία τους. Αρνήθηκε ωστόσο να επεκταθεί σ’ αυτά τα προηγούμενα σχόλιά του, όταν του ζητήθηκε σήμερα.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία για την προσάρτηση εκ μέρους της το 2014 της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας και για τις δραστηριότητες φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία. Το Κρεμλίνο αρνείται ότι προμηθεύει τους αυτονομιστές με όπλα και στρατεύματα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.