Quantcast
Κίνα: Οι εκροές συναλλάγματος μειώθηκαν τον Ιανουάριο στα 19,2 δισ. δολάρια - enikonomia.gr
share

Κίνα: Οι εκροές συναλλάγματος μειώθηκαν τον Ιανουάριο στα 19,2 δισ. δολάρια

δημοσιεύτηκε:

Οι καθαρές πωλήσεις συναλλάγματος από τις κινεζικές τράπεζες μειώθηκαν τον Ιανουάριο, καθώς υποχώρησαν οι εκροές κεφαλαίων.

Οι συνολικές αγορές και πωλήσεις συναλλάγματος από τις τράπεζες ανήλθαν σε 121,6 και 140,8 δισ. δολάρια, αντίστοιχα, με τις καθαρές πωλήσεις να διαμορφώνονται σε 19,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρατικού Οργανισμού Συναλλάγματος (SAFE). Τον Δεκέμβριο, οι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν σε 46,3 δισ. δολάρια και τον Νοέμβριο σε 33,4 δισ. δολάρια.

Η πίεση για εκροές κεφαλαίων έχει περιορισθεί από την αρχή του έτους, δήλωσε ο Οργανισμός, αναφέροντας τη μηνιαία μείωση των αγορών συναλλάγματος από επιχειρήσεις και νοικοκυριά για επενδύσεις, σπουδές και ταξίδια στο εξωτερικό.

Οι ανησυχίες για τις εκροές κεφαλαίων αυξήθηκαν στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, όταν η κινεζική οικονομία αντιμετώπιζε καθοδικές πιέσεις και η ισοτιμία του γιουάν έναντι του δολαρίου υποχωρούσε. Ωστόσο, το γιουάν ανέκαμψε και η κεντρική ισοτιμία του ενισχύθηκε σήμερα, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, στα 6,8456 γιουάν ανά δολάριο.

Η κινεζική οικονομία ξεκίνησε, επίσης, σε πιο στερεή βάση το 2017, ενισχυόμενη από την ισχυρή βιομηχανική δραστηριότητα και το καλύτερο του αναμενόμενου εξωτερικό εμπόριο. Παρά τις εξωτερικές αβεβαιότητες, τα υγιή οικονομικά μεγέθη της Κίνας θα διαμορφώσουν σταθερές διασυνοριακές κεφαλαιακές ροές μεσοπρόθεσμα, σύμφωνα με τον SAFE.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.