Quantcast
Καναδάς: Περίπου 20 μετανάστες πέρασαν στη χώρα από τις ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

Καναδάς: Περίπου 20 μετανάστες πέρασαν στη χώρα από τις ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Περίπου είκοσι μετανάστες που έφυγαν από τις ΗΠΑ πέρασαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου παράτυπα τα σύνορα του Καναδά και εισήλθαν στην επαρχία Μανιτόμπα για να ζητήσουν άσυλο, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο τοπικός Τύπος.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους αφρικανικής καταγωγής, πέρασαν τα σύνορα πεζή τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, διευκρίνισε ο Γκρεγκ Γιάνζεν αξιωματούχος της περιοχής Έμερσον.

Πολλές δεκάδες αιτούντες άσυλο έχουν περάσει τα καναδικά σύνορα από το Έμερσον, περίπου 120 χιλιόμετρα νότια του Γουίνιπεγκ, μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ και την υπογραφή του διατάγματος με το οποίο προσπάθησε να εμποδίσει προσωρινά την είσοδο στη χώρα πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών και όλων των προσφύγων.

Τους 22 μετανάστες ανέλαβε η αστυνομία και οι υπηρεσίες μετανάστευσης, πρόσθεσε ο Γιάνζεν.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οκτώ ακόμη αιτούντες άσυλο έφτασαν στον Καναδά την Παρασκευή, ενώ υπογράμμισε ότι οι αφίξεις ήταν περισσότερες το Σαββατοκύριακο. Οι μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα στις αρχές Φεβρουαρίου αντιμετώπισαν πολύ δύσκολες συνθήκες, καθώς στην περιοχή επικρατούν πολικές θερμοκρασίες: δύο εξ αυτών υπέστησαν κρυοπαγήματα στα χέρια και τους ακρωτηρίασαν αρκετά δάχτυλα. Όμως αυτό το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία ήταν πιο ήπια.

Οι αφίξεις παράτυπων μεταναστών από τις ΗΠΑ στη Μανιτόμπα έχουν αυξηθεί σημαντικά. Ενενήντα εννέα άνθρωποι έχουν περάσει τα σύνορα από την αρχή της χρονιάς για να ζητήσουν άσυλο στον Καναδά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, Η τάση αυτή προκαλεί ανησυχία στις τοπικές αρχές του Έμερσον, οι οποίες ζήτησαν από τις ομοσπονδιακές και περιφερειακές αρχές να ενισχύσουν τους πόρους που διαθέτουν στην περιοχή για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Από την πλευρά τους δύο συντηρητικοί βουλευτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις αφίξεις παράτυπων μεταναστών στη χώρα και ζήτησαν από την κυβέρνηση του φιλελεύθερου πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό να τις περιορίσει.

«Οι παράνομες είσοδοι είναι επικίνδυνες και επιβαρύνουν τις τοπικές μας κοινότητες. Οι νόμοι μας πρέπει να εφαρμοστούν», εκτίμησε σε ανάρτησή του στο Twitter o Τόνι Κλέμεντ, εκπρόσωπος του συντηρητικού κόμματος αρμόδιος για θέματα δημόσιας ασφάλειας.

«Η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή με τέτοιοι τρόπο που να διασφαλίζεται η ασφάλεια των Καναδών και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σε αυτούς που σκέφτονται να περάσουν παράτυπα», έγραψε στο Twitter η συντηρητική βουλευτίνα των συντηρητικών Μισέλ Ρέμπελ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.