Quantcast
Ο ΟΠΕΚ στοχεύει σε υψηλότερο ποσοστό συμμόρφωσης στη μείωση της παραγωγής πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Ο ΟΠΕΚ στοχεύει σε υψηλότερο ποσοστό συμμόρφωσης στη μείωση της παραγωγής πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Οι χώρες του ΟΠΕΚ σκοπεύουν να αυξήσουν περαιτέρω το ποσοστό συμμόρφωσης με τις συμφωνηθείσες μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου από τα υψηλά επίπεδα του Ιανουαρίου σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η υπερβάλλουσα προσφορά στην αγορά που έχει πλήξει τις τιμές, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) μειώνει την παραγωγή του κατά περίπου 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από την 1η Ιανουαρίου, στην πρώτη μείωση εδώ και οκτώ χρόνια.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ Μοχάμεντ Μπαρκίντο δήλωσε ότι τα στοιχεία για την παραγωγή τον Ιανουάριο σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ δείχνουν ότι το ποσοστό συμμόρφωσης με τις συμφωνηθείσες μειώσεις της παραγωγής είναι άνω του 90%.

«Όλες οι εμπλεκόμενες χώρες διατηρούν την αποφασιστικότητά τους να πετύχουν υψηλότερο επίπεδο συμμόρφωσης», δήλωσε σε ομιλία του στο Λονδίνο, σύμφωνα με αντίγραφο του κειμένου.

Ο Μπαρκίντο δήλωσε επίσης ότι τα αποθέματα πετρελαίου αναμένεται να μειωθούν φέτος.

«Έγινε ξεκάθαρο το τελευταίο τρίμηνο του 2016 ότι τα συνολικά εμπορικά αποθέματα πετρελαίου του ΟΟΣΑ μειώνονταν και αναμένεται να δούμε περαιτέρω μείωση το 2017», δήλωσε ο Μπαρκίντο. «Θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στο επίπεδο των αποθεμάτων για να το φέρουμε κοντά στο μέσο όρο της πενταετίας του κλάδου».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.