Quantcast
Αντίθετος με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν ο Κύπριος Υπουργός Οικονομικών - enikonomia.gr
share

Αντίθετος με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν ο Κύπριος Υπουργός Οικονομικών

δημοσιεύτηκε:

Για «παραδοξότητα» στις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την Κύπρο με τις οποίες δεν συμφωνεί, μίλησε ο Κύπριος υπουργός οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι οι απόψεις περί της αναγκαιότητας λήψης μέτρων δεν γίνονται αποδεκτές ούτε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ούτε από την Ευρωομάδα.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην έκθεση της Κομισιόν σε συνεδρίαση της επιτροπής ελέγχου της Βουλής. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η Κομισιόν βλέπει ότι υπάρχει υπερθέρμανση της οικονομίας και θεωρεί ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν μέτρα για να αναχαιτιστεί η ανάπτυξη.

«Δεν συμφωνούμε και δεν θα το πράξουμε», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να ισχύει η υπερθέρμανση για μια οικονομία που παρουσιάζει ανεργία της τάξης του 12%.

«Όχι μόνο δεν θα αναχαιτίσουμε την ανάπτυξη αλλά θα προσπαθήσουμε να την ενισχύσουμε», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η Κύπρος δεν έχει κληθεί, ούτε προγραμματίζεται να λάβει μέτρα.

Σύμφωνα με την ετήσια ανάλυση της Κομισιόν η Κύπρος παραμένει υπερχρεωμένη και οι μακροοικονομικές ανισορροπίες που αντιμετωπίζει, εξακολουθούν να υφίστανται παρά τη βελτίωση της μακροοικονομικής κατάστασης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.