Quantcast
Η κινεζική οικονομία αναμένεται να συνεχίσει να σταθεροποιείται το 2017 - enikonomia.gr
share

Η κινεζική οικονομία αναμένεται να συνεχίσει να σταθεροποιείται το 2017

δημοσιεύτηκε:

Η κινεζική οικονομία αναμένεται να συνεχίσει να σταθεροποιείται το 2017 καθώς η τάση αυτή θα βρει στήριξη σε αρκετούς παράγοντες, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Κέντρου Αναπτυξιακής Έρευνας του Κρατικού Συμβουλίου Λι Γουέι.

Σύμφωνα με τον Κινέζο οικονομολόγο, η εγχώρια ζήτηση αναμένεται να βελτιωθεί το 2017 καθώς υπάρχει ακόμα μεγάλο περιθώριο για επενδύσεις σε υποδομές ενώ μπορούν επίσης να αυξηθούν και οι επενδύσεις στη μεταποίηση.

Απευθυνόμενος σε συνέδριο στην πόλη Σεντζέν, ο Λι τόνισε ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας διατηρήθηκε σταθερή το 2016, καθώς ενισχύθηκε η ανάπτυξη στους τομείς ενέργειας και χάλυβα και βελτιώθηκαν οι πωλήσεις οχημάτων.

Επικαλούμενος μια σειρά από πρόσφατους οικονομικούς δείκτες, ο Λι σημείωσε ότι τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι «η ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης αποκαθίσταται σταδιακά και βελτιώνεται η ποιότητα της οικονομικής ανάπτυξης». Ωστόσο, προειδοποίησε για τις αβεβαιότητες στις διεθνείς αγορές και υποστήριξε ότι πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία απέναντι στους χρηματοοικονομικούς κινδύνους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.