Quantcast
Ο Τραμπ διαμηνύει πως δεν θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της διεθνούς κοινότητας - enikonomia.gr
share

Ο Τραμπ διαμηνύει πως δεν θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της διεθνούς κοινότητας

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που εξελέγη στο αξίωμα προβάλλοντας εθνικιστικές και απομονωτικές θέσεις, τόνισε στην ομιλία του ενώπιον των μελών των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου ότι δεν έχει καμία πρόθεση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της διεθνούς κοινότητας, παρά μόνο αυτά της Αμερικής.

«Η δουλειά μου δεν είναι να αντιπροσωπεύω τον κόσμο. Η δουλειά μου είναι να αντιπροσωπεύσω τις ΗΠΑ», είπε ο ρεπουμπλικάνος στην πρώτη του ομιλία ενώπιον των αμερικανών κοινοβουλευτικών.

Πάντως ο Τραμπ, ο οποίος είχε επικρίνει έντονα την Ατλαντική συμμαχία αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαβεβαίωσε τους ευρωπαίους συμμάχους της Ουάσινγκτον ότι θα συνεχίσει «να υποστηρίζει σθεναρά το NATO, μια συμμαχία η οποία σφυρηλατήθηκε έπειτα από δύο παγκόσμιους πολέμους που έριξαν κάτω τον φασισμό κι έπειτα από έναν ψυχρό πόλεμο στον οποίο νικήθηκε ο κομμουνισμός».

Νωρίτερα στην ομιλία του, ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε μια «νέα εθνική υπερηφάνεια» στις ΗΠΑ, καθώς «αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο του αμερικανικού μεγαλείου».

Παράλληλα, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ δεσμεύτηκε ξανά να «δώσει την προτεραιότητα στους Αμερικανούς».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.