Quantcast
Το Τόκιο υποστηρίζει την εφαρμογή των κανόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου - enikonomia.gr
share

Το Τόκιο υποστηρίζει την εφαρμογή των κανόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου

δημοσιεύτηκε:

Η Ιαπωνία θα τονίσει στη διάρκεια των διμερών οικονομικών συνομιλιών που θα έχει με τις ΗΠΑ, ότι η επιβολή οποιουδήποτε δασμού εισαγωγής που σκέφτεται να επιβάλλει η αμερικανική κυβέρνηση στα προϊόντα που εισάγονται στην αγορά των ΗΠΑ, δε θα πρέπει να παραβιάζει τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις συμβούλου του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Σίνζο Άμπε.

Ο Γιασουτόσι Νισιμούρα, τόνισε ότι η Ιαπωνία δεν αποκλείει την επίτευξη μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ. Ωστόσο, σύμφωνα με την άποψη που έχει διαμορφωθεί στο Τόκιο, οι συνομιλίες δε θα αρχίσουν άμεσα, καθώς η Ουάσιγκτον δίνει προτεραιότητα στην επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου για τη Βόρεια Αμερική (NAFTA).

“Δεν επιθυμούμε την επιβολή δασμών που θα παραβιάζουν τους κανόνες του ΠΟΕ, μέσω ενός δασμολογικού συστήματος που θα ενισχύει τις εξαγωγές,” των ΗΠΑ σύμφωνα με δηλώσεις του Νισιμούρα στο Reuters.

“Η θέση μας είναι ότι οι κανόνες του ΠΟΕ και μια διεθνοποιημένη προσέγγιση στο εμπόριο, είναι σημαντικές διαστάσεις,” διαμόρφωσης των σχέσεων και το υποστηρίζουμε αυτό, τόνισε ο σύμβουλος του Ιάπωνα πρωθυπουργού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.