Quantcast
Νέο εμπόδιο της Βουλής των Λόρδων στο χρονοδιάγραμμα για το Brexit - enikonomia.gr
share

Νέο εμπόδιο της Βουλής των Λόρδων στο χρονοδιάγραμμα για το Brexit

δημοσιεύτηκε:

Η Βουλή των Λόρδων περιέπλεξε το χρονοδιάγραμμα ενεργοποίησης του άρθρου 50 για τις διαπραγματεύσεις εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ψηφίζοντας υπέρ μιας τροποποίησης του νομοσχεδίου για την έναρξη της διαδικασίας του Brexit, σχετικά με το δικαίωμα προστασίας των περίπου τριών εκατομμυρίων υπηκόων των κρατών-μελών της ΕΕ που ζουν στη Βρετανία.

Η άνω βουλή του βρετανικού κοινοβουλίου με 358 ψήφους υπέρ έναντι 256 κατά, ενέκρινε την τροποποίηση του σχετικού νομοσχεδίου, με την οποία η κυβέρνηση καλείται να δώσει στην δημοσιότητα σε διάστημα εντός τριών μηνών από την ενεργοποίηση του άρθρου 50, τις προτάσεις της για το πώς θα προστατεύσει τα δικαιώματα των υπηκόων των κρατών-μελών της ΕΕ που ζουν στη χώρα.

Το ψήφισμα αυτό της άνω βουλής του βρετανικού κοινοβουλίου δεν θέτει υπό αμφισβήτηση το νομοσχέδιο, που εισηγήθηκε η κυβέρνηση των Συντηρητικών και έχει ήδη εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Σύμφωνα με μια πηγή της βρετανικής κυβέρνησης, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα επιδιώξει να ανατρέψει το ψήφισμα της Βουλής των Λόρδων, όπου το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα δεν διαθέτει την πλειοψηφία (252 έδρες σε σύνολο 805), χρησιμοποιώντας την πλειοψηφία που διαθέτει στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Η πηγή επιβεβαίωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανάρτηση που έκανε νωρίτερα σήμερα το Association Press, που ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να ανατρέψει το ψήφισμα, όταν το τροποποιημένο νομοσχέδιο τεθεί σε ψηφοφορία στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Και τα δύο κοινοβουλευτικά σώματα θα πρέπει να εγκρίνουν τις όποιες αλλαγές πριν την μετατροπή του σχεδίου νόμου σε νόμο του κράτους και πριν από την ενεργοποίηση από την Μέι της νόμιμης διαδικασίας για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.