Quantcast
Η Ιβάνκα τo κεντρικό πρόσωπο πίσω από την πρώτη επίσημη ομιλία του Τραμπ - enikonomia.gr
share

Η Ιβάνκα τo κεντρικό πρόσωπο πίσω από την πρώτη επίσημη ομιλία του Τραμπ

δημοσιεύτηκε:

Η κόρη του Αμερικανού προέδρου Ιβάνκα Τραμπ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην απόφαση για μια πιο “μετρημένη” παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ κατά την πρώτη επίσημη ομιλία του στο Κογκρέσο, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η ομιλία αυτή του Τραμπ ήταν προϊόν της συνεργασίας των κορυφαίων συμβούλων του επί δεκαήμερο. Παρά το γεγονός ότι δεν δημοσιοποίησε σημαντικές αλλαγές στην πολιτική που θ’ ακολουθήσει, ο τόνος της ομιλίας του απείχε ουσιαστικά από τον επιθετικό τόνο που έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του στις 20 Ιανουαρίου.

Ο Τραμπ στο Κογκρέσο επανέλαβε κάποια σημεία της επιθετικής ρητορικής του που χαρακτήρισαν το πρώτο χρονικό διάστημα της παρουσίας του στο Λευκό Οίκο, ενώ από την άλλη μεριά απηύθυνε κάλεσμα για εθνική ενότητα, αποφεύγοντας να επιτεθεί άμεσα στους Δημοκρατικούς, αλλά και τα ΜΜΕ.

Οι δημοσκοπήσεις που έγιναν αμέσως μετά την ομιλία του έδειξαν την αποδοχή από μια καθαρή πλειοψηφία των Αμερικανικών της πιο ήπιας στάσης του Τραμπ, εξέλιξη η οποία, σύμφωνα με στελέχη του Λευκού Οίκου, χαροποίησε ιδιαίτερα και τον ίδιο.

Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος γνωστοποίησε ότι συστάσεις και οδηγίες για τον τόνο της ομιλίας του Τραμπ έδωσε η Ιβάνκα στη διάρκεια ειδικής συνάντησης που είχαν στο Οβάλ Γραφείο την Κυριακή. Η παρέμβαση της Ιβάνκα θεωρείται αποφασιστικής σημασίας για την υιοθέτηση μιας νέας πιο ήρεμης προσέγγισης από τον πατέρα της, προκειμένου να εξαλειφθούν οι επικρίσεις που έχει δεχτεί ο Τραμπ ότι δεν διαθέτει το κατάλληλο ταμπεραμέντο ώστε να κυβερνάει αποτελεσματικά.

“Άκουγε πολλές φωνές κι απόψεις γύρω του που του έδιναν ιδέες και προτάσεις τις οποίες τελικά συνέθεσε. Ωστόσο την υιοθέτηση αυτού του τόνου αισιοδοξίας υποστήριξε η Ιβάνκα. Τον ενθάρρυνε να το κάνει,” δήλωσε ένας αξιωματούχος επικαλούμενος την ανωνυμία του.

“Η Ιβάνκα είχε ένα ρόλο. Βοήθησε στο ν’ αποφασιστεί ο τόνος της ομιλίας,” δήλωσε ένας άλλος.

Παράλληλα, η Ιβάνκα φαίνεται να έπεισε τον πατέρα της ν’ αναφερθεί σ’ ένα αποδεκτό οικονομικό κόστος παιδικής φροντίδας, αλλά και στις γονικές άδειες που η ίδια έχει υποστηρίξει, προκειμένου να προσεγγίσει τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο, σύμφωνα με την άποψη άλλου αξιωματούχου. “Η συνεισφορά της φαίνεται στον τόνο της ομιλίας, αλλά και ειδικότερα σε σημεία όπως η άδεια της μητρότητας που είναι σημαντικά για την ίδια,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος αξιωματούχος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.