Quantcast
Βρετανία: Φυλλορροεί το Εργατικό Κόμμα - enikonomia.gr
share

Βρετανία: Φυλλορροεί το Εργατικό Κόμμα

δημοσιεύτηκε:

Σχεδόν 26.000 μέλη έχουν εγκαταλείψει το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας από το περασμένο καλοκαίρι και τα τρία τέταρτα και πλέον από αυτούς που το εγκατέλειψαν εντός του 2016 είχαν εγγραφεί σε αυτό μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2015, μια περίοδο υπό την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν κατά την οποία ο αριθμός των μελών αυξήθηκε δραματικά, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Times που επικαλείται έγγραφα τα οποία διέρρευσαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, περισσότερα από 15.465 μέλη έχουν εγκαταλείψει το κόμμα από τα μέσα Δεκεμβρίου και τον περασμένο μήνα ο αριθμός των εγγεγραμμένων στους Εργατικούς ανέρχετο σε 528.180, σε σχέση με την κορύφωση του Ιουλίου των 554.000 μελών. Ωστόσο παραμένουν περισσότερα από 200.000 μέλη που φέρεται ότι το κόμμα αριθμούσε τον Μάιο του 2015.

Τα επίσημα στοιχεία δημοσιοποιούνται στην ετήσια έκθεση του κόμματος.

Τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα δείχνουν ότι ο αριθμός των μελών που εγκατέλειψαν το κόμμα εντός του 2016 είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τον αριθμό της περασμένης εξαετίας συνδυαστικά.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν εξελέγη πρόεδρος του κόμματος τον Σεπτέμβριο του 2015 μετά την ήττα των Εργατικών στις βουλευτικές εκλογές τον Μάιο του 2015. Τον Ιούνιο του 2016 ο Κόρμπιν αντιμετώπισε πρόταση μομφής και το μισό σκιώδες υπουργικό του συμβούλιο παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατηγορώντας τον για ανικανότητα να ηγηθεί του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.

Πηγές: The Guardian, Sputnik, ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.