Quantcast
Γαλλία: Ζιπέ στη θέση του Φιγιόν; - enikonomia.gr
share

Γαλλία: Ζιπέ στη θέση του Φιγιόν;

δημοσιεύτηκε:

Ο Αλέν Ζιπέ, ο οποίος ηττήθηκε στις προκριματικές εκλογές της δεξιάς από τον Φρανσουά Φιγιόν, δεν “θα το σκάσει” από τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, αν “ο Φρανσουά Φιγιόν αποσυρθεί ο ίδιος” και αν εξασφαλίσει την “ομόφωνη” υποστήριξη του κόμματος «Οι Ρεπουμπλικάνοι», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του περιβάλλοντός του.

Ο Αλέν Ζιπέ “δεν θα το σκάσει εάν εκπληρωθούν οι [εξής] όροι: πρέπει ο Φρανσουά Φιγιόν να αποσυρθεί ο ίδιος και η οικογένειά του της δεξιάς και του κέντρου, Οι Ρεπουμπλικάνοι, να στοιχηθούν πίσω [από την υποψηφιότητά] του”, υπογραμμίζει η ίδια πηγή, καθώς ο Φιγιόν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του απαγγελθούν κατηγορίες.

“Ο Αλέν Ζιπέ δεν είναι πραξικοπηματίας, δεν θα ωθήσει ποτέ τον (Φρανσουά) Φιγιόν να φύγει και δεν έχει την πρωτοβουλία οποιασδήποτε συνωμοσίας”, δήλωσε η ίδια πηγή. Ο Ζιπέ διέψευδε μέχρι τώρα ότι ήταν έτοιμος να επανέλθει στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου και του Μαΐου.

Μετά την ανακοίνωση, προχθές Τετάρτη, ότι μπορεί να του απαγγελθούν κατηγορίες στην υπόθεση των εικονικών θέσεων εργασίας που φέρεται να κατείχε η σύζυγός του, η Πενελόπ, ο Φρανσουά Φιγιόν έχει να αντιμετωπίσει πολλές αποσκιρτήσεις από την ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του και εκκλήσεις από το στρατόπεδό του να παραιτηθεί.

Ο εκπρόσωπός του Τιερί Σολέρ, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του συντηρητικού υποψηφίου, ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.