Quantcast
Μέι: Το Λονδίνο θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική η αυτοκινητοβιομηχανία - enikonomia.gr
share

Μέι: Το Λονδίνο θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική η αυτοκινητοβιομηχανία

δημοσιεύτηκε:

Η βρετανική κυβέρνηση έχει μια μακροπρόθεσμη δέσμευση στο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας και αυτό το έχει ξεκαθαρίσει στην Peugeot, τον νέο ιδιοκτήτη των εργοστασίων Vauxhall, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Ο γαλλικός όμιλος PSA, που κατασκευάζει τα οχήματα Peugeot, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι συμφώνησε να εξαγοράσει την Opel, συμπεριλαμβανομένης της βρετανικής μονάδας Vauxhall, από την General Motors.

Ερωτηθείς για τον αντίκτυπο στα εργοστάσια της Vauxhall στη Βρετανία, ο εκπρόσωπος δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Αυτό που θέλαμε να τονίσουμε είναι η μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας στο να διασφαλίσουμε την ανταγωνιστικότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να τους στείλουμε».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της Μέι, η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε στην διευθύνουσα σύμβουλο της General Motors Μέρι Μπάρα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας χθες, ότι επιθυμεί τη μακροπρόθεσμη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα δύο εργοστάσια της Vauxhall.

«Η πρωθυπουργός έθεσε στην κα Μπάρα την σημασία του εμπορικού σήματος Vauxhall για το Ηνωμένο Βασίλειο και επανέλαβε την επιθυμία της να διασφαλιστούν μακροπρόθεσμα οι θέσεις εργασίας και στα δύο εργοστάσια», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Η κα Μπάρα ξεκαθάρισε ότι η Vauxhall θα παραμείνει βρετανική μονάδα και ότι η συμφωνία θα αναγνωρίζει και θα σέβεται όλες τις συμφωνίες που αφορούν το εργατικό δυναμικό», ανέφερε το γραφείο της Μέι.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.