Quantcast
Γαλλία: Αμετάβλητες οι προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2017 - enikonomia.gr
share

Γαλλία: Αμετάβλητες οι προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2017

δημοσιεύτηκε:

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δήλωσε σήμερα ότι διατηρεί την πρόβλεψη για το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης της Γαλλίας στο 1,5% φέτος, παρά την αβεβαιότητα που υπάρχει αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω σαφέστατα ότι μία πρόβλεψη για την ανάπτυξη στο 1,5% το 2017 είναι σήμερα απολύτως λογική», δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Λισαβόνα στο τέλος της συνάντησης με τον Πορτογάλο ομόλογό του Μάριο Σεντένο.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Γαλλίας αυξήθηκε κατά 1,1% το 2016, λιγότερο από το αναμενόμενο, παρά την επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας κατά το τέταρτο τρίμηνο (+0,4%). Η αύξηση αυτή ήταν χαμηλότερη των προβλέψεων της κυβέρνησης που ανέμενε ο ρυθμός ανάπτυξης να διαμορφωθεί στο 1,4%.

Οι βασικοί κινητήριοι μοχλοί της γαλλικής οικονομίας βρίσκονται σε λειτουργία, συνέχισε ο Σαπέν, επικαλούμενος «την ανάκαμψη των επενδύσεων», την «αυξημένη κατανάλωση των νοικοκυριών» στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007 και «τις θετικές εξαγωγές».

Η οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να διατηρήσει την πορεία αυτή, παρόλο που «οι εκλογές δημιουργούν ερωτήματα», καθώς «σε όλες τις δημοκρατίες υπάρχουν αβεβαιότητες για το αποτέλεσμα», σχολίασε.

Όταν τέθηκε η πρόβλεψη για την ανάπτυξη το περασμένο φθινόπωρο «υπήρχαν πολλά ερωτήματα» αλλά «όλα τα δεδομένα από το τελευταίο τρίμηνο του 2016 και οι πρώτες τάσεις του 2017 επιβεβαιώνουν την τιμή του 1,5%» αποκάλυψε ο υπουργός.

«Οι επιχειρήσεις είναι έτοιμες να επενδύσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας που θα επιτρέψουν να μειωθεί η ανεργία στη Γαλλία», επιβεβαίωσε ο υπουργός.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.