Quantcast
Ο Γκάμπριελ προειδοποιεί για τον κίνδυνο νέας κούρσας εξοπλισμών με τη Ρωσία - enikonomia.gr
share

Ο Γκάμπριελ προειδοποιεί για τον κίνδυνο νέας κούρσας εξοπλισμών με τη Ρωσία

δημοσιεύτηκε:

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο μιας νέας κούρσας των εξοπλισμών με τη Ρωσία και υπογράμμισε τη σημασία που έχει να συνεχίσει ο κόσμος να επικεντρώνεται στη μείωση του αριθμού των συμβατικών όπλων και στη διατήρηση των καλών διμερών σχέσεων.

Ο Γκάμπριελ δήλωσε πως ο ίδιος και ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συμφώνησαν στη διάρκεια της συνάντησής τους στην ανάγκη να συνεχιστουν οι τετραμερείς συνομιλίες κατά το «σχήμα της Νορμανδίας» για τον τερματισμό της βίας στην ανατολική Ουκρανία. Η επίλυση της σύγκρουσης αυτής θα ανοιξει τον δρόμο για την επεξεργασία περαιτέρω μέτρων αφοπλισμού, δήλωσε.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως η Γερμανία δεν γνώριζε για τις επιχειρήσεις χάκινγκ ηλεκτρονικών υπολογιστών που φέρεται ότι πραγματοποιούσε η CIA από το αμερικανικό προξενείο στη Γερμανία. Πρόσθεσε πως η Γερμανία αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οποιεσδήποτε επιχειρήσεις επηρεασμού που έχουν στόχο την κοινή γνώμη, ανεξάρτητά απο την προέλευσή τους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.