Quantcast
Κίνα: Ανησυχία για το υπερβολικό επίπεδο χρέους των επιχειρήσεων - enikonomia.gr
share

Κίνα: Ανησυχία για το υπερβολικό επίπεδο χρέους των επιχειρήσεων

δημοσιεύτηκε:

Το συνολικό επίπεδο χρέους της Κίνας δεν «είναι πολύ υψηλό», δήλωσαν αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας της χώρας σήμερα, ενώ εξέφρασαν ανησυχίες για το υπερβολικό επίπεδο χρέους των επιχειρήσεων.

Ο συντελεστής μόχλευσης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων είναι σχετικά υψηλός με βάση τα διεθνή στάνταρντ, δήλωσε ο Γι Γκανγκ, υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας (PBOC).

Η Κίνα έχει σημειώσει το πρόβλημα του αυξανόμενου επιπέδου του χρέους και θα εργασθεί για να σταθεροποιήσει τον γενικό συντελεστή του χρέους, προσαρμόζοντας τη διάρθρωση της μόχλευσης αναφορικά με τα χρέη των νοικοκυριών, της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων, πρόσθεσε.

Ο Ζου Σιαοτσουάν, διοικητής της PBOC, δήλωσε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να τεθούν υπό έλεγχο επιχειρήσεις με υπερβολικό χρέος και ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν πρέπει να προσφέρει μη αναγκαία στήριξη σε τέτοιες επιχειρήσεις. Ο Ζου σημείωσε ότι δεν αναμένει άμεσα αποτελέσματα από τις προσπάθειες απομόχλευσης των επιχειρήσεων, δεδομένου του ύψους του υφιστάμενου χρέους τους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.