Quantcast
Τζεντιλόνι: Τέσσερις οι μεγάλες προτεραιότητες για την Ευρώπη στη διάσκεψη της Ρώμης - enikonomia.gr
share

Τζεντιλόνι: Τέσσερις οι μεγάλες προτεραιότητες για την Ευρώπη στη διάσκεψη της Ρώμης

δημοσιεύτηκε:

«Στη διάσκεψη της Ρώμης θα υποδειχθούν τέσσερις μεγάλες προτεραιότητες με προοπτική δεκαετίας, για το μέλλον της Ευρώπης», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με τον Τζεντιλόνι «οι τέσσερις αυτές προτεραιότητες είναι μια Ευρώπη της άμυνας και της ασφάλειας στην διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, της βιώσιμης ανάπτυξης και της εργασίας, μια κοινωνική Ευρώπη και μια Ευρώπη η οποία να παίξει έναν ρόλο σε έναν κόσμο των ανταλλαγών και της αγοράς».

«Το μήνυμά μας, σε ότι αφορά την Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων, είναι πολύ απλό: δεν μιλάμε για μια Ευρώπη “α λα καρτ”, αλλά για μια πραγματικότητα η οποία ήδη υφίσταται. Είναι μια κατεύθυνση αναγκαία διότι επιτρέπει σε ομάδες χωρών να κάνουν βήματα προόδου, στην περίπτωση που πετυχαίνουν συμφωνία. Είναι, όμως, μια επιλογή η οποία γίνεται στα πλαίσια των Συνθηκών, επιτρέποντας σε όλους να μπορούν να συμμετέχουν, χωρίς καμία λογική αποκλεισμού» τόνισε, επίσης σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Ο Πάολο Τζεντιλόνι, τέλος, δήλωσε ότι αναχωρεί από τις Βρυξέλλες με σχετική αισιοδοξία, διότι παρά το ότι υπάρχουν δυσκολίες οι οποίες κατά την χθεσινή ημέρα έγιναν σαφείς, «υπάρχει και η κοινή επίγνωση ότι η συνάντηση της Ρώμης, στις 25 Μαρτίου, μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για να δοθεί νέα ώθηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.