Quantcast
Der Spiegel: Γυναίκες που φοράνε μαντήλα προκαλούν φόβο σε πολλούς ανθρώπους - enikonomia.gr
share

Der Spiegel: Γυναίκες που φοράνε μαντήλα προκαλούν φόβο σε πολλούς ανθρώπους

δημοσιεύτηκε:

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) αποφάσισε ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να απαγορεύουν βάσει εσωτερικού κανονισμού τη μαντήλα σε μουσουλμάνες εργαζόμενες.

Την απόφαση επικρίνει σε σχόλιό του το Der Spiegel και σημειώνει: «Γυναίκες που φοράνε μαντήλα προκαλούν φόβο σε πολλούς ανθρώπους ότι η χώρα μας απειλείται από ‘ισλαμοποίηση’, ότι θα χαθούν οι ‘γερμανικές’ αξίες μας, ότι απειλούνται μάλιστα από τρομοκρατικές επιθέσεις. Χωρίς να θέλουμε να απαξιώσουμε το φόβο τον τρομοκρατικών χτυπημάτων, οι γυναίκες που στην καθημερινότητά τους φοράνε μαντήλα δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά.

Αντίθετα θα συνέβαλε στη συμβίωση, εάν υπήρχαν περισσότερα θετικά παραδείγματα. Αυτό σημαίνει ότι εάν οι πελάτες έρχονταν σε επαφή με γυναίκες που δούλευαν σε ταμεία τραπεζών, στη ρεσεψιόν ξενοδοχείων ή σε καταστήματα υποδημάτων, με γυναίκες που φορούσαν μαντήλα θα μπορούσαν να σχηματίσουν ιδίαν άποψη γιατί οι γυναίκες αυτές για διαφορετικούς λόγους φοράνε στην πραγματικότητα ένα αθώο κομμάτι ύφασμα στο κεφάλι τους.

Θα ήταν ωραίο εάν το ανώτατο ευρωπαϊκό δικαστήριο ενθάρρυνε τους εργοδότες να στηρίζουν τη διαφορετικότητα που εδώ και καιρό είναι καθημερινότητα στην κοινωνία μας».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.