Quantcast
Βραζιλία: Κορυφαίοι υπουργοί στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας - enikonomia.gr
share

Βραζιλία: Κορυφαίοι υπουργοί στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας

δημοσιεύτηκε:

Ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Βραζιλίας Χοντρίγκου Ζανό ζήτησε σήμερα από το Ανώτατο Δικαστήριο να εγκρίνει τη διεξαγωγή ερευνών για διαφθορά σε βάρος 83 πολιτικών οι οποίοι κατονομάστηκαν στις καταθέσεις ανώτατων στελεχών της κατασκευαστικής εταιρείας Οντεμπρέχτ.

Ο Ζανό ζήτησε επίσης από το Ανώτατο Δικαστήριο να αναπέμψει 211 άλλες αιτήσεις σε κατώτερα δικαστήρια, συμπεριλαμβανομένων υποθέσεων προσώπων που δεν οφείλουν να προσαχθούν σε δίκη ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Βάσει του νόμου στη Βραζιλία, μόνο στο Ανώτατο Δικαστήριο μπορούν να δικάζονται μέλη της ομοσπονδιακής Βουλής και υπουργοί.

Μια πηγή δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς την περασμένη εβδομάδα πως ο Ζανό θα ζητούσε την έγκριση του Ανωτάτου Δικαστηρίου προκειμένου να διεξαχθούν έρευνες σε βάρος κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης του προέδρου Μισέλ Τέμερ και γερουσιαστών του PMDB, του κόμματός του, για διαφθορά.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση του γραφείου του Ζανό, τα αιτήματα αυτά υποβλήθηκαν βάσει των στοιχείων που προέκυψαν από τις ομολογίες 77 στελεχών των εταιρειών Οντεμπρέχτ και Μπράσκεμ, που κατηγορούνται για νόθευση του ανταγωνισμού καθώς εξασφάλιζαν με δωροδοκίες συμβάσεις από τη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου της Βραζιλίας, την Πετρομπράς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.