Quantcast
Πιτέλα: Να μην υπογραφεί η Δήλωση της Ρώμης για το μέλλον της ΕΕ στις 25 Μαρτίου - enikonomia.gr
share

Πιτέλα: Να μην υπογραφεί η Δήλωση της Ρώμης για το μέλλον της ΕΕ στις 25 Μαρτίου

δημοσιεύτηκε:

Να μην υπογραφεί η Δήλωση της Ρώμης για το μέλλον της ΕΕ στις 25 Μαρτίου, εάν είναι «αδύναμη» σε ό,τι αφορά στον κοινωνικό πυλώνα, υπογράμμισε με παρέμβασή του στο ΕΚ σήμερα ο Τζιάνι Πιτέλα, επικεφαλής της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

« Αυτό που δεν θα μπορέσουμε να επιτρέψουμε στη Ρώμη θα είναι ομιλίες στο κενό ή απλές ρητορικές. Επείγει μια ισχυρή δράση για την επανεκκίνηση του ευρωπαϊκού σχεδίου και εμείς οι σοσιαλιστές είμαστε υπέρ» δήλωσε και πρόσθεσε : «Εάν η Δήλωση της Ρώμης είναι πολύ αδύναμη και δεν περιλαμβάνει σημαντικές αναφορές για την κοινωνική Ευρώπη και τη διακυβέρνηση της ευρωζώνης, η ομάδα μου ζητάει να μην υπογραφεί αυτή η Δήλωση».

Σύμφωνα με τον κ. Πιτέλα θα έπρεπε να συμμετέχει περισσότερο το ΕΚ στην εκπόνηση της Δήλωσης με ένα ad hoc ψήφισμα. Αναγνώρισε ότι υπήρξαν ήδη 3 σημαντικές εκθέσεις και δύο σημαντικά ψηφίσματα. «Όμως εμείς οι σοσιαλιστές» πρόσθεσε, «δεν επαναπαυόμαστε, γιατί οι λαϊκιστές είναι ισχυροί κυρίως όταν εμείς εμφανιζόμαστε αδύναμοι ή όταν δείχνουμε ότι δεν είμαστε ικανοί να εξηγήσουμε τις επιτυχίες μας.

Μόνο ενωμένοι και με θάρρος θα μπορέσουμε να τους νικήσουμε» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτέλα, η μαγική λέξη αυτών των ημερών είναι «η ταχύτητα». Διευκρίνισε όμως ότι « η Ευρώπη πολλών ταχυτήτων δεν είναι πανάκεια, είναι μια μέθοδος. Δεν είναι η ουσία. Και το πρόβλημα της Ευρώπης σήμερα είναι η ουσία. Να αποφασίσει ποια κατεύθυνση θέλει να ακολουθήσει, ποιος ο προορισμός και που θέλει να πάει. Να αποφασίσει για παράδειγμα εάν θέλει ή όχι τη λιτότητα».

Για τον κ. Πιτέλα, τρεις είναι οι μεγάλες προκλήσεις : η ενότητα της Ευρώπης, η κοινωνική συνοχή και η εδαφική συνοχή.

« Χρειαζόμαστε καλύτερα κοινωνικά πρότυπα, καλύτερες συνθήκες ζωής, ένα ισχυρό κοινωνικό πυλώνα, ευρωπαϊκή στρατηγική για τις επενδύσεις και αντιμετώπιση της ανεργίας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Πιτέλα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.