Quantcast
Το Λονδίνο παίρνει πίσω αυξήσεις φόρων - enikonomia.gr
share

Το Λονδίνο παίρνει πίσω αυξήσεις φόρων

δημοσιεύτηκε:

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ απέσυρε το σχέδιό του για αύξηση της φορολογίας των αυτοαπασχολουμένων, έπειτα από αντιδράσεις των βουλευτών του Κόμματος των Συντηρητικών.

Πρόκειται για ένα από τα επώδυνα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Χάμοντ την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο παρουσίασης του προϋπολογισμού για το 2017. Το μέτρο που είχε συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους θεωρήθηκε από τα μέλη των Συντηρητικών ότι έρχεται εν γένει σε αντίθεση με την ετυμηγορία των Βρετανών υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ωστόσο, η απόφαση του κ. Χάμοντ να αποσύρει το εν λόγω μέτρο προκαλεί «τρύπα» στον προϋπολογισμό, την οποία η κυβέρνηση θα πρέπει οπωσδήποτε να καλύψει.

Οι αυξήσεις στη φορολογία των αυτοαπασχολούμενων, που θα εφαρμόζονταν από το 2019, θα απέφεραν 2,1 δισ. στερλίνες σε τέσσερα χρόνια.

Ετσι θα μπορούσε να καλυφθεί μέρος από το έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό. Σήμερα, οι αυτοαπασχολούμενοι αντιπροσωπεύουν το 15% του εργατικού δυναμικού της Βρετανίας.

Πηγή: Καθημερινή


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.