Quantcast
Τίλερσον: ΗΠΑ και Κίνα θα εργαστούν από κοινού για το θέμα της Β. Κορέας - enikonomia.gr
share

Τίλερσον: ΗΠΑ και Κίνα θα εργαστούν από κοινού για το θέμα της Β. Κορέας

δημοσιεύτηκε:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα εργασθούν» από κοινού με την Κίνα στην προσπάθεια να κάμψουν την πολιτική του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος επισκέπτεται το Πεκίνο.

«Θα εργασθούμε από κοινού για να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε την Πιονγκγιάνγκ να αλλάξει θέση (…) και να απομακρυνθεί από την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων», εξήγησε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έπειτα από τις συνομιλίες που είχε με τον κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι.

«Συμφωνούμε πως η ένταση στην (κορεατική) χερσόνησο είναι πολύ αυξημένη και πως τα πράγματα έχουν φθάσει σε ένα επικίνδυνο επίπεδο», δήλωσε ο Τίλερσον, ο οποίος δήλωσε χθες στη Σεούλ πως η στρατιωτική επιλογή βρίσκεται «στο τραπέζι» έναντι της Βόρειας Κορέας.

Ο κινέζος ομόλογός του επανέλαβε τη θέση του Πεκίνου, μοναδικού συμμάχου του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με την οποία η κρίση στην Κορέα δεν μπορεί να επιλυθεί παρά μόνο μέσω διαλόγου.

«Μπορούμε να επιλέξουμε είτε να αφήσουμε την κατάσταση να επιδεινωθεί μέχρι να φθάσει σε σύγκρουση ή να επιστρέψουμε στον ορθό δρόμο των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Ουάνγκ.

Το Πεκίνο όπως και η Ουάσινγκτον «ελπίζουν να βρουν τον τρόπο να αρχίσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις και δεν εγκαταλείπουν την ελπίδα να υπάρξει κατάληξη στην ειρήνη», δήλωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Κινέζος υπουργός.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.