Quantcast
Τρόμος στο Λονδίνο - 5 νεκροί και 40 τραυματίες από την επίθεση στο Κοινοβούλιο - enikonomia.gr
share

Τρόμος στο Λονδίνο – 5 νεκροί και 40 τραυματίες από την επίθεση στο Κοινοβούλιο

δημοσιεύτηκε:

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 40 τραυματίστηκαν από τη διπλή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμμα της Τετάρτης έξω από το κτίριο που στεγάζει το βρετανικό κοινοβούλιο και στη γέφυρα του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο. Μεταξύ των τραυματιών είναι και τρεις Γάλλοι μαθητές ηλικίας 15-16 ετών.

Δείτε LIVE εικόνα από το σημείο

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ο δράστης της επίθεσης. Οι αρχές εκτιμούν ότι είναι ο μοναδικός, παρότι στην αρχή γινόταν λόγος για δύο δράστες.

Ο δράστης οδηγώντας ένα τζιπ παρέσυρε πεζούς στη γέφυρα του Ουέστμινστερ και στη συνέχεια πέρασε τον περίβολο του βρετανικού κοινοβουλίου και μαχαίρωσε έναν αστυνομικό, προτού πέσει νεκρός από πυρά άλλων αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο.

Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή της επίθεσης στο Λονδίνο

Τη στιγμή που γίνεται η επίθεση από τον δράστη στους αστυνομικούς και στη συνέχεια ακούγονται οι πυροβολισμοί στο βρετανικό κοινοβούλιο κατέγραψε η κάμερα ενός περαστικού.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος προσπαθώντας να απομακρυνθεί από το σημείο.

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που δημοσίευσε το BBC, στο οποίο βλέπουμε πανοραμικό πλάνο τη στιγμή της επίθεσης του τρομοκράτη στη γέφυρα του Γουέστμινστερ.

Σε αυτό το βίντεο παρακολουθούμε την τρελή πορεία που ακολούθησε το αυτοκίνητο του δράστη πάνω στην γέφυρα. Προς το τέλος φαίνεται μια γυναίκα η οποία βουτάει στα νερά του Τάμεση για να γλιτώσει.

Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στο βρετανικό κοινοβούλιο – ΦΩΤΟ

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο άνδρας ο οποίος βρίσκεται στο έδαφος με πάνοπλους αστυνομικούς γύρω του είναι ο δράστης της επίθεσης με το αυτοκίνητο, ο οποίος στιγμές μετά μαχαίρωσε τον 48χρονο αστυνομικό. Η βρετανική εφημερίδα δημοσιοποίησε και μια φωτογραφία με ένα μαχαίρι, αναφέροντας ότι ανήκει στον δράστη.

Το χρονικό της επίθεσης

Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι δέχτηκε κλήση στις 14:40 τοπική ώρα (16:40 ώρα Ελλάδας) λόγω ενός «συμβάντος στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ που συνδεόταν με τη χρήση όπλων», και λίγη ώρα αργότερα ανέφερε πως αντιμετωπίζει το συμβάν ως «τρομοκρατική ενέργεια» ώσπου να μπορεί να πει με βεβαιότητα περί τίνος πρόκειται.

Ένα ελικόπτερο των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας προσγειώθηκε μπροστά στο κοινοβούλιο λίγη ώρα αργότερα. Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, δύο άνθρωποι κείτονταν στο έδαφος μπροστά στη Βουλή, στην καρδιά του Λονδίνου.

«Άκουσα καθαρά πυροβολισμούς. Είδα να πέφτει κάποιος ντυμένος στα μαύρα. Νομίζω ήταν αστυνομικός», είπε υπάλληλος της Βουλής των Κοινοτήτων στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Εκπρόσωπος της Βουλής ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στα μέλη της απαγορεύθηκε η έξοδος προσωρινά εξαιτίας ενός «συμβάντος ασφαλείας». Η συνεδρίασή της ανεστάλη.

Η βρετανική αστυνομία αναζητεί ακόμη έναν ύποπτο μέσα στα κτίρια του βρετανικού κοινοβουλίου, ανέφερε δημοσιογράφος της εφημερίδας Daily Telegraph σε ανάρτησή του στο Twitter, επικαλούμενος ανώτερες κυβερνητικές πηγές.

Δύο δράστες πιστεύεται ότι επέβαιναν στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Λονδίνο, ανέφερε δημοσιογράφος του BBC σε ανάρτησή του στο Twitter.

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.