Quantcast
Μεταρρυθμίζεται το κινεζικό σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης - enikonomia.gr
share

Μεταρρυθμίζεται το κινεζικό σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

δημοσιεύτηκε:

Το Πεκίνο παρουσίασε χθες σχέδιο μεταρρύθμισης του συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που προβλέπει την κατάργηση των προσαυξήσεων στις τιμές των φαρμάκων και την προσαρμογή των τιμών 435 ιατρικών υπηρεσιών.

Από τις 8 Απριλίου, ένα τέλος για τις ιατρικές υπηρεσίες θα αντικαταστήσει τις προσαυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων καθώς και τα τέλη εγγραφής και θεραπείας, σύμφωνα με το σχέδιο.

Οι τιμές των φαρμάκων είχαν μία προσαύξηση 15%, αλλά αυτό δεν θα επιτρέπεται πλέον σε περισσότερα από 3.600 νοσοκομεία και ιατρικά ιδρύματα της πόλης. Από την άλλη πλευρά, θα αυξηθούν οι τιμές ορισμένων ιατρικών υπηρεσιών που απαιτούν μεγάλη εμπειρία, δεξιότητες και εργασία ιατρικού προσωπικού, όπως για τον βελονισμό, εγχειρήσεις και νοσοκομειακή περίθαλψη. Θα μειωθούν, όμως, τα τέλη για τη χρήση συγκεκριμένου ιατρικού εξοπλισμού, όπως τομογράφων και μαγνητικών τομογράφων.

Οι τιμές για τις περισσότερες από 5.300 και πλέον ιατρικές υπηρεσίες, που παρέχονται από τα δημόσια νοσοκομεία της πόλης, καθορίσθηκαν το 1999. Για το 75% των υπηρεσιών, οι τιμές τους ήταν χαμηλότερες από το κόστος, δήλωσε ο Λι Σουφάνγκ, αναπληρωτής επικεφαλής της Επιτροπής Δημοτικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων του Πεκίνου. Λόγω της χαμηλής κρατικής χρηματοδότησης, τα δημόσια νοσοκομεία στηρίζονταν πολύ στις προσαυξήσεις των τιμών των φαρμάκων, τα υψηλά τέλη για εξετάσεις και τις πωλήσεις υλικών, όπως επιδέσμων, δίνοντας κίνητρο στους γιατρούς να υπερσυνταγογραφούν και να συνιστούν άχρηστους ιατρικούς ελέγχους.

Για να διασφαλισθεί η πτώση των τιμών των φαρμάκων, το Πεκίνο θα επιβάλει τη διαφάνεια στις αγορές τους, την επιλογή των προμηθευτών με ανοικτές υποβολές προσφορών και την υποχρεωτική ανακοίνωση πληροφοριών για τα φάρμακα και τους παραγωγούς τους. Σύμφωνα με υπολογισμούς, το συνολικό ιατροφαρμακευτικό κόστος για τους κατοίκους του Πεκίνου θα μείνει ισορροπημένο και δεν θα υπάρξει αύξηση του βάρους για τους ασθενείς, δήλωσε ο Φανγκ Λαϊγίνγκ, επικεφαλής της Επιτροπής Υγείας και Οικογενειακού Σχεδιασμού του Δήμου του Πεκίνου.

Ο Φανγκ πρόσθεσε ότι θα δοθεί και στα δημοτικά νοσοκομεία και ιατρικά ιδρύματα η δυνατότητα πρόσβασης σε φάρμακα, που συνήθως συνταγογραφούνται από τα μεγάλα νοσοκομεία, ώστε να έχουν περισσότερες επιλογές οι ασθενείς.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.