Quantcast
Ο Βαλς βάζει φρένο στη Λεπέν - enikonomia.gr
share

Ο Βαλς βάζει φρένο στη Λεπέν

δημοσιεύτηκε:

Στη Γαλλία ο Μ. Βαλς, πρώην πρωθυπουργός της απερχόμενης σοσιαλιστικής κυβέρνησης θα υποστηρίξει από τον πρώτο γύρο τον κεντρώο Εμ. Μακρόν και όχι τον σοσιαλιστή υποψήφιο Μπ. Αμόν. Στόχος να βάλει φρένο στη Μ. Λεπέν.


Τον κατηγορούν για προδοσία τον Μανουέλ Βάλς οι οπαδοί του Μενουά Αμόν, νικητή των προκριματικών εκλογών του σοσιαλιστικού κόμματος. Ο δε Αμόν έχει ήδη μιλήσει για «μαχαιριά στην πλάτη» όταν η υποστήριξη στον Μακρόν ήταν ακόμα φήμη.

Σήμερα το παιχνίδι ξεκαθάρισε και ο Μανουέλ Βαλς θα ψηφίσει Μακρόν.

Για να απαλλαγεί δε, από τη ρετσινιά του «δολοφόνου της αριστεράς» που ήδη του προσάπτουν και της «προδοσίας» των κανόνων των προκριματικών εκλογών σύμφωνα με τους οποίους δεσμευόταν να υποστηρίξει τον νικητή, δηλαδή τον Αμόν, ο Μανουέλ Βαλς αντέταξε σήμερα τον μέγα κίνδυνο νίκης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

«Πάνω και από τους κανόνες των κομμάτων θέτω την υποχρέωση προστασίας της Δημοκρατίας και εγώ αναλαμβάνω τις ευθύνες μου» δήλωσε. Σύμφωνα με τον Βαλς, «το κλίμα ναυτίας της εκλογικής εκστρατείας, η ηθική κατάρρευση της υποψηφιότητας του Φιγιόν και η διαίρεση της αριστεράς έχουν κάνει τους ψηφοφόρους να μην ξέρουν τι να ψηφίσουν, με συνέπεια η αποχή να φθάσει σε υψηλά επίπεδα».

Λάθος η στρατηγική Αμόν


Εκτιμά ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος νίκης της Λεπέν γι αυτό και θεωρεί ότι από τον πρώτο γύρο, θα πρέπει να δοθεί η απαραίτητη δυναμική στις προοδευτικές δυνάμεις, για να περάσουν στο δεύτερο γύρο. Και αυτή τη στιγμή «ναι» είναι ο Εμμανουέλ Μακρόν που έχει αυτή τη δυνατότητα.

«Δεν φταίω για την περιθωριοποίηση του Αμόν και δεν θέλω την περιθωριοποίηση των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων. Ο Αμόν δεν θέλησε να μεταφέρει την εκστρατεία του στο κέντρο ώστε να πετύχει μεγαλύτερη συσπείρωση και αυτή η στρατηγική ήταν λάθος», υποστήριξε ο Μανουέλ Βαλς.

Πηγή: DW




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.