Quantcast
S&P: Δεν υπάρχει λόγος αναθεώρησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Βρετανίας - enikonomia.gr
share

S&P: Δεν υπάρχει λόγος αναθεώρησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Βρετανίας

δημοσιεύτηκε:

Η S&P Global δεν βλέπει εκπλήξεις κατά την έναρξη της διαδικασίας διαζυγίου της Βρετανίας από την ΕΕ και τίποτα δεν συνέβη τους τελευταίους μήνες που να κάνει τον διεθνή οίκο να αναθεωρήσει τις αρνητικές προοπτικές της αξιολόγησής του για τη χώρα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής αναλυτής κρατικού αξιόχρεου του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Η S&P υποβάθμισε την αξιολόγηση ΑΑΑ της Βρετανίας κατά δύο βαθμίδες μετά την ψήφο υπέρ του Brexit πέρυσι, την πρώτη φορά που προχώρησε σε τόσο μεγάλη υποβάθμιση μιας χώρας με υψηλή πιστοληπτική αξιολόγηση.

Ξεκινώντας χθες επίσημα τη διετή αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει «πισωγύρισμα».

Ο Μόριτζ Κρέμερ, ο επικεφαλής αξιολόγησης κρατικού αξιόχρεου της S&P, δήλωσε ότι η ομιλία της ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη και ότι δεν είχε «εκπλήξεις», αν και ο τόνος της ήταν «περισσότερο συμφιλιωτικός απ’ ό,τι θα μπορούσε να είναι».

«Οι κυβερνήσεις (της ΕΕ) γνωρίζουν ότι πρέπει να πραγματοποιήσουν τις συνομιλίες (για το Brexit) καλόπιστα», δήλωσε στο Reuters.

Η βρετανική οικονομία έχει αποδεχθεί πολύ πιο ανθεκτική στην αβεβαιότητα που προκλήθηκε από τη διαδικασία του Brexit σε σχέση με τις προβλέψεις των περισσότερων οικονομολόγων – συμπεριλαμβανομένων αυτών της S&P.

Αυτό δημιούργησε ερωτήματα για το εάν παραμένουν δικαιολογημένες οι αρνητικές προοπτικές του οίκου, που υποδηλώνουν μεγαλύτερη πιθανότητα μια νέας υποβάθμισης.

Κατά τη γνώμη του Κρέμερ, συνεχίζουν να είναι δικαιολογημένες. «Δεν έχουμε δει τίποτα προσφάτως που να μας κάνει να επανεξετάσουμε την αρνητική προοπτική για την αξιολόγηση του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.