Quantcast
Ολλανδία: Εισαγγελείς κατέσχεσαν πίνακες, μία ράβδο χρυσού και κοσμήματα - enikonomia.gr
share

Ολλανδία: Εισαγγελείς κατέσχεσαν πίνακες, μία ράβδο χρυσού και κοσμήματα

δημοσιεύτηκε:

Ολλανδοί ερευνητές κατέσχεσαν πίνακες ζωγραφικής, μια ράβδο χρυσού και κοσμήματα και συνέλαβαν δύο ανθρώπους στο πλαίσιο ενός διεθνούς ανθρωποκυνηγητού για φοροφυγάδες, αφού έλαβαν πληροφορία για περίπου 55.000 ύποπτους λογαριασμούς σε ελβετική τράπεζα, δήλωσαν σήμερα εισαγγελείς.

Το γραφείο δίωξης οικονομικών εγκλημάτων της χώρας (FIOD) ανέφερε πως οι συντονισμένες έφοδοι ξεκίνησαν χθες Πέμπτη στην Ολλανδία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αυστραλία.

Οι Ολλανδοί «ερευνούν δεκάδες ανθρώπους που θεωρούνται ύποπτοι για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι εισαγγελείς.

Οι ύποπτοι κατέθεσαν χρήματα σε ελβετική τράπεζα, η οποία δεν κατονομάστηκε, χωρίς να το δηλώσουν στις αρχές, ανέφερε η ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Η εκπρόσωπος Βίτσκε Βίσερς είπε πως η έρευνα θα «συνεχιστεί για ημέρες και εβδομάδες» σε διάφορες χώρες. Η Ολλανδία ερευνά 3.800 λογαριασμούς Ολλανδών.

Το FIOD ανέφερε πως κατέσχεσε διαχειριστικά αρχεία καθώς και το περιεχόμενο τραπεζικών λογαριασμών, ακίνητη περιουσία, κοσμήματα, ένα πολυτελές αυτοκίνητο, ακριβούς πίνακες ζωγραφικής και μία ράβδο χρυσού από κατοικίες στη Χάγη, στη Χούφντορπ, την Τσβόλε και τον δήμο Βένλο στην Ολλανδία.

Η ταυτότητα των υπόπτων, που συνελήφθησαν στη Χάγη και στη Χόφντορπ, δεν αποκαλύφθηκε.

Η Βίσερς παρέπεμψε τις ερωτήσεις για τις έρευνες σε άλλες χώρες στις εθνικές αστυνομίες τους και στη Eurojust, την υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συντονίζει τις διασυνοριακές διώξεις, για περισσότερες πληροφορίες.

Η Eurojust δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια.

Η ολλανδική κυβέρνηση διαβίβασε πληροφορίες σε άλλες χώρες για περίπου 55.000 ύποπτους λογαριασμούς στην τράπεζα.

Ο Βίσερς είπε πως δεν θα αποκαλύψει δημόσια το όνομα της εμπλεκόμενης ελβετικής τράπεζας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.