Quantcast
ΗΠΑ: Κακή η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Κακή η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

δημοσιεύτηκε:

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να είναι «προσηλωμένες» στις συνομιλίες για την κλιματική αλλαγή, όμως η σχετική συμφωνία των Παρισίων αποτελεί μία «κακή συναλλαγή» για τη χώρα, υποστήριξε σήμερα ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (ΕΡΑ) Σκοτ Προύιτ.

Ο ίδιος δεν θέλησε να επιβεβαιώσει εάν οι ΗΠΑ θα τηρήσουν το σύμφωνο για την παγκόσμια κλιματική αλλαφή, βάσει του οποίου το 2015 όλες οι χώρες δεσμεύθηκαν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων που συμβαλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Και τούτο εις πείσμα του ότι η χώρα με τις μεγαλύτερες εκπομπές, η Κίνα, επανέλαβε τη δέσμευσή της στις ρήτρες της συμφωνίας.

«Το να αποδείξουμε στην πράξη τον προεξάρχοντα ρόλο που έχουμε επιδείξει επί του θέματος από κοινού με την Κίνα και την Ινδία και άλλα έθνη είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να υπάρξουν συνομιλίες», δηλώνει ο Προύιτ στο Φοξ Νιουζ Σάντεϊ, προσθέτοντας όμως πως «το Παρίσι ανττιπροσωπεύει μία κακή συναλλαγή για τη χώρα μας».

Ο ίδιος τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πως η Κίνα κι η Ινδία υπέγραψαν τη συμφωνία χωρίς να τους επιβάλλεται να μειώσουν τις εκπομπές. Με βάση τη συμφωνία κάθε χώρα έχει υποβάλλει τη δική της εθνική στρατηγική για την επίτευξη των στόχων για μείωση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.