Quantcast
Αυστηρό μήνυμα ΕΕ σε Άγκυρα: «Κόκκινη γραμμή» η επαναφορά της θανατικής ποινής - enikonomia.gr
share

Αυστηρό μήνυμα ΕΕ σε Άγκυρα: «Κόκκινη γραμμή» η επαναφορά της θανατικής ποινής

δημοσιεύτηκε:

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Η Κομισιόν καλεί την Τουρκία να αρχίσει να κινείται και πάλι πιο κοντά στην ΕΕ και να σταματήσει να απομακρύνεται παραπάνω, στον απόηχο και του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον Επικεφαλής Εκπρόσωπο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, η Κομισιόν εξέτασε λεπτομερώς την αναφορά των διεθνών παρατηρητών και η ίδια η Ύπατη Εκπρόσωπος Μογκερίνι μίλησε με την επικεφαλής της αποστολής των παρατηρητών στην Τουρκία.

Η Κομισιόν ζητά επίσης την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών σε σχέση με τις παρατυπίες στην εκλογική και προεκλογική διαδικασία. Επιπλέον καλεί την Άγκυρα να προσέξει εξαιρετικά τις επόμενες κινήσεις της και να αναζητήσει την ευρύτερη δυνατή εθνική συναίνεση.

Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, επεξήγησε πως την ίδια ώρα η επαναφορά της θανατικής ποινής αποτελεί «την πλέον κόκκινη γραμμή για την ΕΕ», συμπληρώνοντας πέραν πάσης αμφιβολίας «ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ξεκάθαρο σήμα ότι η Τουρκία δεν θέλει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας».

Ο Μ.Σχοινάς τόνισε ότι η απόφαση της Ευρώπης για τη θανατική ποινή είναι αμετάκλητη «δε το συζητάμε», δήλωσε και συμπλήρωσε πως «έχει να κάνει με τα θεμέλια και το τι ακριβώς συμβολίζει η Ευρώπη».

Ο ίδιος Εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι σε σχέση με τα 7 εναπομείναντα προαπαιτούμενα για την απελευθέρωση των θεωρήσεων δεν έχει αλλάξει η θέση της ΕΕ και η Τουρκία οφείλει να τα εκπληρώσει, κάνοντας χρήση της βοήθειας που της παρέχει η Κομισιόν. Τέλος σε σχέση με τα προενταξιακά κονδύλια, σημείωσε ότι οι κανόνες είναι πάρα πολύ αυστηροί και συγκεκριμένοι με στόχο να μην πηγαίνουν χαμένα τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων.

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.