Quantcast
Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ισχυρούς ρυθμούς - enikonomia.gr
share

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ισχυρούς ρυθμούς

δημοσιεύτηκε:

Η γερμανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ισχυρούς ρυθμούς, όπως ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας της χώρας στη μηνιαία έκθεσή του, με την κατανάλωση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να συνεχίζει να αυξάνεται και τις εξαγωγές να αναμένεται να σημειώσουν μέτρια αύξηση.

Η σταθερή ανάπτυξη του 0,6% το πρώτο τρίμηνο αποτυπώθηκε στα επίπεδα απασχόλησης, με νέες θέσεις εργασίας να δημιουργούνται σχεδόν σε όλους του κλάδους της οικονομίας. Το υπουργείο αναμένει η εποχικά προσαρμοσμένη ανεργία να συνεχίσει να μειώνεται τους επόμενους τρεις μήνες.

«Η γερμανική οικονομία ξεκίνησε καλά τη φετινή χρονιά», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση. «Η ανοδική πορεία της γερμανικής οικονομίας αναμένεται να συνεχιστεί με ισχυρό ρυθμό τους επόμενους μήνες. Όλοι οι δείκτες είναι σε υψηλό επίπεδο».

Η παγκόσμια ανάπτυξη ανακάμπτει από τις αρχές του έτους, ανέφερε το υπουργείο, και θα είναι ισχυρότερη από πέρυσι, με τους δείκτες να υποδεικνύουν σε γενικές γραμμές μέτρια αύξηση των γερμανικών εξαγωγών, αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.