Quantcast
Καζακστάν: Cosco και Jiangsu αγοράζουν το 49% διαμετακομιστικού σταθμού - enikonomia.gr
share

Καζακστάν: Cosco και Jiangsu αγοράζουν το 49% διαμετακομιστικού σταθμού

δημοσιεύτηκε:

Δύο κινεζικές εταιρείες, η Cosco Shipping και η Jiangsu Lianyungang Port, υπέγραψαν συμφωνία με την κρατική σιδηροδρομική εταιρεία του Καζακστάν για την εξαγορά του 49% ενός διαμετακομιστικού σταθμού εμπορευμάτων κοντά στα σύνορα Κίνας – Καζακστάν.

Οι δύο εταιρείες θα αποκτήσουν από 24,5% των μετοχών του σταθμού, που βρίσκεται στην ειδική οικονομική ζώνη του Κόργκος, σύμφωνα με ανακοίνωση της China COSCO Shipping.

Ο σταθμός βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων περίπου από τον σταθμό του Κόργκος στην αυτόνομη κινεζική περιφέρεια των Ουιγούρων της Σιντζιάνγκ, στα σύνορα των δύο χωρών. Από τον σταθμό αυτό, τα εμπορεύματα μπορούν να φθάσουν σιδηροδρομικά στη Λιανιουνγκάνγκ της Τζιναγκσού στην Ανατολική Κίνα σε πέντε ημέρες και στην Ευρώπη σε περίπου 10 ημέρες.

Ο πρόεδρος της COSCO Shipping, Χου Λιρόνγκ, δήλωσε ότι το σταθμός αυτός αποτελεί την πρώτη σιδηροδρομική επένδυση της εταιρείας στο εξωτερικό μετά την ίδρυσή της. Η εταιρεία σχεδιάζει να τον καταστήσει σημαντικό εμπορικό πέρασμα και πρότυπο για την Κίνα και το Καζακστάν, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τον νέο δρόμο του μεταξιού (Belt and Road).

H COSCO Shipping, που είναι κρατική εταιρεία, δημιουργήθηκε στις αρχές του 2016 από τη συγχώνευση της Cosco με την China Shipping, αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.