Quantcast
Η Κίνα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με τη συμφωνία του Παρισιού - enikonomia.gr
share

Η Κίνα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με τη συμφωνία του Παρισιού

δημοσιεύτηκε:

Η Κίνα σκοπεύει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και στηρίζεται στο ότι και οι «άλλες» χώρες θα κάνουν το ίδιο, δήλωσε σήμερα ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, μερικές ώρες πριν από την ανακοίνωση της απόφασης που έχει λάβει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για το θέμα αυτό.

«Η Κίνα θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις υποσχέσεις που έδωσε κατά τη συμφωνία του Παρισιού» η οποία συνήφθη τον Δεκέμβριο του 2015 για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, υποσχέθηκε ο επικεφαλής της κυβέρνησης στο Βερολίνο έπειτα από μια συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

«Όμως, βεβαίως, αναμένουμε επίσης να το κάνουμε με τη συνεργασία των άλλων», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις απειλές του Τραμπ να αποχωρήσει από τη συμφωνία αυτή.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, είναι πιθανό ο Αμερικανός πρόεδρος να ανακοινώσει την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Το Πεκίνο υπήρξε, μαζί με τη αμερικανική κυβέρνηση υπό τον Μπαράκ Ομπάμα τότε, από τους πρωτεργάτες της ιστορικής αυτής συμφωνίας με την οποία 196 χώρες δεσμεύτηκαν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

«Όταν φθάσει ένα ορισμένο επίπεδο ανάπτυξης, η Κίνα πρέπει να υιοθετήσει ένα βιώσιμο μοντέλο, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να ενθαρρύνουμε την πράσινη ανάπτυξη», συνέχισε ο Λι.

Η Μέρκελ, χωρίς να αναφερθεί στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, που αναμένεται να ανακοινωθεί στις 19:00 ώρα Γκρίνουιτς (22:00 ώρα Ελλάδας), εξέφρασε την ικανοποίησή της που «η Κίνα τηρεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με τη συμφωνία για το κλίμα».

Χωρίς να αναφέρουν καθόλου το όνομα του Τραμπ, οι δύο ηγέτες έκαναν πολλούς σαφείς υπαινιγμούς σε αμερικανικές θέσεις, μερικές ημέρες μετά τη σφοδρή κριτική που άσκησε η Γερμανίδα καγκελάριος στην Ουάσινγκτον.

«Είμαστε και οι δύο οπαδοί του ελεύθερων συναλλαγών και μιας παγκόσμιας τάξης που βασίζεται σε κανόνες», είπε η Μέρκελ .

Από την πλευρά του ο Κινέζος πρωθυπουργός υποσχέθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, να φροντίσει «ώστε τα γερμανικά αυτοκίνητα να έχουν καλές πωλήσεις στην Κίνα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.