Quantcast
WSJ: Η Apple υποσχέθηκε στον Τραμπ να κατασκευάσει τρία εργοστάσια στις ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

WSJ: Η Apple υποσχέθηκε στον Τραμπ να κατασκευάσει τρία εργοστάσια στις ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η εταιρεία Apple του υποσχέθηκε ότι θα ανοίξει τρία εργοστάσια στις ΗΠΑ, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Wall Street Journal.

«Μίλησα στον (Τιμ Κουκ, επικεφαλής της Apple) και μου υποσχέθηκε τρία μεγάλα εργοστάσια– μεγάλα, μεγάλα, μεγάλα», επεσήμανε ο Τραμπ στη διάρκεια της συνέντευξης αυτής που διήρκησε 45 λεπτά, ενώ έκανε λόγο για «όμορφα εργοστάσια».

«Είπα: “Τιμ, αν δεν αρχίσετε να κατασκευάζετε εργοστάσια σε αυτή τη χώρα, δεν θα θεωρήσω τη διακυβέρνησή μου οικονομικώς επιτυχή”. Μου απάντησε ότι θα το κάνουν», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για το θέμα, ενώ η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα όταν ρωτήθηκε σχετικά από τη WSJ.

Ο Κουκ είχε ανακοινώσει τον Μάιο τη δημιουργία ενός ιδρύματος από την Apple, το οποίο θα προσφέρει ένα δισεκατομμύριο δολάρια προκειμένου περισσότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ να εργαστούν τον τομέα «της προηγμένης τεχνολογίας».

Η Apple διαθέτει περίπου 80.000 εργαζόμενους στις ΗΠΑ και προβλέπεται να προσλάβει χιλιάδες ακόμη «στο μέλλον», σύμφωνα με τον επικεφαλής της, αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.