Quantcast
Economist: Είναι δυνατή η νέα συμφωνία Ελλάδας - δανειστών - enikonomia.gr
share

Economist: Είναι δυνατή η νέα συμφωνία Ελλάδας – δανειστών

δημοσιεύτηκε:

Συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές «βλέπει» ο Economist, όπου σε νέο του άρθρο εκτιμά ότι είναι δυνατός ένας νέος συμβιβασμός μεταξύ των δύο πλευρών.

Άλλωστε όπως σημειώνει ο Economist τόσο η Ελλάδα όσο και οι εταίροι δεν επιθυμούν να ρισκάρουν μία έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη που μπορεί να προκαλέσει καταστροφικές συνέπειες.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο η νέα συμφωνία είναι πιθανό να περιλαμβάνει ορισμένες παραχωρήσεις σχετικά με την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, πιο ρεαλιστικούς στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα και αντικατάσταση του προγράμματος διάσωσης με ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στο οποίο η Ελλάδα θα έχει περισσότερη συμμετοχή, αλλά το οποίο παρόλα αυτά υπόκειται σε ένα καθεστώς επιτήρησης.

Ωστόσο οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν πρέπει να φανεί ότι κάνουν παραχωρήσεις στην Ελλάδα χωρίς να πάρουν ανταλλάγματα, κυρίως για πολιτικούς λόγους, καθώς η δυναμική των λαϊκιστικών κομμάτων στην Ευρώπη ενισχύεται.

Παράλληλα ο Economist εκτιμά ότι το πολιτικό ρίσκο θα είναι κοντά στην επιφάνεια σε όλη την Ένωση το 2015, υπενθυμίζοντας ότι για το 2015 είναι προγραμματισμένες εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Σουηδία ενώ αναμένονται πρόωρες εκλογές στην Ιταλία.

Η βαθιά δυσαρέσκεια και απογοήτευση έναντι των φορέων χάραξης πολιτικής, θα εκφραστεί το 2015 με την άνοδο των αντιλαϊκών κομμάτων σε διάφορες χώρες της ΕΕ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.