Quantcast
«Σφάζονται» οι Ιταλοί για την πατρότητα του τιραμισού - enikonomia.gr
share

«Σφάζονται» οι Ιταλοί για την πατρότητα του τιραμισού

δημοσιεύτηκε:

Μία διόλου … γλυκιά αντιπαράθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στο εσωτερικό της Ιταλίας, καθώς δύο πόλεις της γείτονος ερίζουν για την «πατρότητα» του τιραμισού. Το λαχταριστό έδεσμα, που αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα επιδόρπια στον κόσμο σε διάφορες παραλλαγές του, έχει γίνει το μήλο της έριδος ανάμεσα στο Βένετο και τη γειτονική περιοχή Φρίουλι-Βενέτσια Τζούλια.

Η Φρίουλι-Βενέτσια Τζούλια κατάφερε να πάρει μία σπουδαία νίκη σε αυτόν τον πόλεμο γοήτρου, καθώς κατάφερε να πείσει την ιταλική κυβέρνηση να κατατάξει το τιραμισού ως ένα από τα παραδοσιακά πιάτα της πόλης, με επίσημη απόφαση που εκδόθηκε πριν λίγο καιρό.

«Το τιραμισού αναγνωρίστηκε ως χαρακτηριστικό πιάτο αυτής της περιοχής», δηλώνει ο Κριστιάνο Σαουρλί, πολιτευτής της Φρίουλι-Βενέτσια Τζούλια, και προσθέτει: «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη που μας γεμίζει ικανοποίηση. Είμαστε περήφανοι που έχουμε τελικά κερδίσει μία μάχη που ενώνει για πάντα την περιοχή μας με το τιραμισού, κερδίζοντας γαστρονομικό κύρος».

Η απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης, όμως, έχει κάνει έξαλλους τους κατοίκους του Βένετο. Η περιοχή, στην οποία συγκαταλέγεται και η Βενετία, διεκδικεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια την πατρότητα του τιραμισού, καθώς υποστηρίζει πως το γλύκισμα δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη Τρεβίζο, κατά τη δεκαετία του ’70, πολύ πριν αρχίσει να φτιάχνεται οπουδήποτε αλλού στην Ιταλία.

Ο Λούκα Ζαΐα, κυβερνήτης του Βένετο, απειλεί ακόμη και να ξεκινήσει νομικό πόλεμο για να αμφισβητήσει το τεκμήριο των γειτόνων του και να κατοχυρωθεί η πατρότητα του τιραμισού στο Βένετο! «Για εμένα, αυτή η απόφαση ήταν κεραυνός εν αιθρία. Μου φαίνεται πως κάποιος έχει δώσει στο υπουργείο εντελώς ανακριβή τεκμήρια».

Όπως όλα δείχνουν, ο «πόλεμος» μόλις άρχισε!


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.