Quantcast
Ασύλληπτος παραμένει ο δράσης της επίθεσης στη Βαρκελώνη - enikonomia.gr
share

Ασύλληπτος παραμένει ο δράσης της επίθεσης στη Βαρκελώνη

δημοσιεύτηκε:

Ο άνθρωπος ο οποίος οδηγούσε το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε πλήθος διαβατών και τουριστών στη Βαρκελώνη, σκοτώνοντας δεκατρείς ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους σχεδόν εκατό, πιθανόν είναι ακόμη ζωντανός και διαφεύγει ακόμη τη σύλληψη, ανακοίνωσε χθες αργά το βράδυ η ισπανική αστυνομία.

Ο Τζουζέπ Λιουίς Τραπέρο, επικεφαλής της αστυνομίας της Καταλωνίας, τόνισε πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ανάμεσα στους πέντε ανθρώπους οι οποίοι σκοτώθηκαν.

«Παραμένει πιθανό αλλά, αντίθετα με όσα ξέραμε πριν από τέσσερις ώρες, αποδυναμώνεται», είπε ο Τραπέρο σε τηλεοπτικό δίκτυο της περιοχής.

Ο οδηγός εγκατέλειψε το φορτηγάκι και διέφυγε την Πέμπτη, αφού έπεσε πάνω σε περιπατητές στη Λας Ράμπλας, τον πιο γνωστό δρόμο της Βαρκελώνης, αφήνοντας πίσω του δεκατρείς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, τόσο τουρίστες όσο και ντόπιους.

Η επίθεση προστέθηκε σε μια σειρά ενεργειών στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο στις οποίες εξτρεμιστές χρησιμοποίησαν αυτοκίνητα ως όπλα, μια τακτική που είναι σχεδόν αδύνατον να αντιμετωπιστεί. Οι τρομοκρατικές ενέργειες αυτές έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 130 ανθρώπους στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Σουηδία και την Ισπανία.

Την ευθύνη για την επίθεση της Πέμπτης, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), που υποστήριξε ότι επρόκειτο για αντίποινα εναντίον των χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ ο οποίος δρα εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ και στη Συρία.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.